Dubbelrecensie: Twee 2021 albums van Brett Young

Brett Young - Weekends Look A Little Different These Days

Brett Young
Weekends Look A Little Different These Days + Brett Young & Friends Sing The Christmas Classics

Door Cedric Davids

Brett Young is in 2021 behoorlijk productief geweest, want hij bracht niet een, maar maar liefst twee albums op de markt: ‘Weekends Look A Little Different These Days’ in juni 2021 en ‘Brett Young & Friends Sing The Christmas Classics’ in oktober 2021.

Op 4 juni 2021 verscheen dus ‘Weekends Look A Little Different These Days’, een verzameling van acht nummers, waarop het gezin, liefde, geloof/hoop en ook een beetje verdriet centraal staan. Het album opent met de titeltrack, het semi-uptempo ‘Weekends Look A Little Different These Days’: nu ik een gezin heb, is mijn levensritme compleet veranderd (‘Now it’s in bed by nine and wake up with the dawn.’). De ballad ‘Lady’ is een wondermooie ode van Brett Young aan zijn dochtertje en aan zijn vrouw (‘Look at her, baby girl, and you’ll learn how to be a lady.’). Let in deze song ook op de hartslag die meermaals te horen is in het nummer.

Het semi-uptempo ‘This’ gaat over het volgende: we hebben hoogte- en dieptepunten gekend in onze relatie, maar alles heeft ons sterker gemaakt en we zijn nog steeds dolgelukkig met elkaar. De ballad ‘Dear Me’ is een song waarop het hoofdpersonage zichzelf aanspreekt: hou geloof en hoop en vertrouw op wat nog gaat komen, want op een dag vind je de ware.

Wij zijn nog steeds stapelgek op elkaar, zingt Brett op het semi-uptempo ‘Not Yet’ (‘I ain’t done loving you tonight, not yet.’). En op het uptempo ‘You Got Away With It’ is het hoofdpersonage helemaal betoverd door zijn geliefde (‘You got away with it (my heart), so don’t you go breaking it.’).

Het stukje verdriet op het album bestaat uit twee break up songs. Het semi-uptempo en tropische ‘Leave Me Alone’ heeft een duidelijke boodschap: Laat me met rust (‘We ain’t going to put the ‘brake’ in break up, if you want to ‘brake’ it’s a break up.’). Het slotnummer is de meeslepende ballad ‘You Didn’t’: jij gaat bij mij weg, maar toch blijf ik zielsveel van jou houden en ik wens je alle geluk van de wereld toe (‘I fell in love and you didn’t.’). Ook al is het slotnummer een break up song, toch bevat ie ook een liefdevolle boodschap.

‘Weekends Look A Little Different These Days’ is een prachtig album, dat de luisteraar een feelgood gevoel zal bezorgen. En eentje waar de bezoekers van het C2C 2022 festival in de UK en Ierland, waar Brett Young een van de headliners is, ongetwijfeld live van zullen kunnen genieten! Enige minpuntje is dat het album slechts 8 nummers bevat. Maar tegelijkertijd doet dit naar meer verlangen! Tip: beluister op Spotify ook ‘Weekends Look A Little Acoustic These Days’. Deze werd gepost op 3 september 2021 en bevat wondermooie akoestische versies van 7 van de 8 nummers van ‘Weekends Look A Little Different These Days’.

Op 22 oktober 2021 verscheen Brett Young’s tweede 2021 album en tevens zijn allereerste kerstalbum, getiteld ‘Brett Young & Friends Sing The Christmas Classics’. Zoals de titel doet vermoeden heeft Brett Young een aantal van zijn vrienden opgetrommeld om 8 kerstklassiekers te coveren. Zijn vriendenarsenaal bestaat uit Colbie Caillat, Phil Wickham, Dann Huff, Chris Tomlin, Maddie & Tae, Darius Rucker en Sam Fischer. De beroemde kerstsongs die onder handen werden genomen: ‘Silver Bells’, ‘White Christmas’, ‘The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire)’, ‘The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)’, ‘Silent Night’, ‘Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!’, ‘Rockin’ Around The Christmas Tree’ en ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’. Ondanks de gekozen nummers en het blik beroemde muzikale vrienden dat werd opengetrokken is dit een behoorlijk teleurstellend en tegelijkertijd een saai kerstalbum geworden. Geen nieuwe kerstnummers, weinig verrassende versies van de kerstklassiekers en zeer vreemde (en soms behoorlijk irritante) R&B invloeden/beats op de meeste nummers. En als extra minpunt bevat ook deze plaat slechts 8 nummers. Een kerstalbum dat waarschijnlijk enkel de die hard Brett Young fans zal kunnen bekoren.

Een dubbelrecensie met mixed feelings dus: enerzijds is er het fantastische ‘Weekends Look A Little Different These Days’, dat doet verlangen naar meer, terwijl ‘Brett Young & Friends Sing The Christmas Classics’ misschien beter nooit op de markt was gekomen.

 

Brett Young

Brett Young - Christmas Album

Releases – 4 juni 2021 en 22 oktober 2021

Platen label – Big Machine Label Group, LLC

Koop de plaat

Meer recensies...

­