Wie zijn we

Over NewCountry.nl

over New Country NL

Wie zijn we

New Country.nl is waar passie en liefde voor muziek centraal staan en in het bijzonder voor de new country en aanverwante muziekstijlen. Het platform is bedoeld om new country muziek onder de aandacht te brengen bij een zo groot mogelijk publiek en de lezers optimaal te voorzien van nieuws, live (foto)verslagen, album recensies, interviews en concertnieuws.

New Country houdt je op de hoogte van al het belangrijke nieuws omtrent het brede begrip country muziek. Welke bekende of onbekende bands komen met nieuwe albums? Wat zijn de belangrijkste aanstormende bands van het moment? Wat gebeurt er in de Nederlandse en Belgische concertzalen?  Je leest het dagelijks op NewCountry.nl, in de vorm van nieuws, album reviews, concert verslagen, foto albums, interviews en video’s. Sinds de start in januari 2001 is New Country met duizenden bezoekers per dag uitgegroeid tot een van de best gelezen sites op country muziekgebied.

de redactie

Het New Country Team

Gera Laurens
Gera LaurensReporter
Sinds Gera in aanraking kwam met countrymuziek via de paardensport ging ze helemaal om
Eric Temmen
Eric TemmenColumnist
Eric Temmen is columnist voor NewCountry.nl. Hij werd in 1970 geboren in Rotterdam en volgt countrymuziek al vanaf het moment dat Rotterdamse piraten countryklanken de ether in gooiden
Marc Van Der Maas
Marc Van Der MaasFotograaf
Marc is de concert fotograaf en heeft al heel wat concert registraties op zijn naam staan
Stijn de Jong
Stijn de JongRecensent
Stijn is recensent en daarnaast heeft een populaire muziekblog @Stijntsje is gek!
William van Voorbergen
William van VoorbergenRecensent
William is één van de nieuwe recensenten. Zijn specialisme zit in de alternatieve hoek.
Rianne Temmen
Rianne TemmenReporter
Het is alweer ruim 10 jaar geleden dat ik mijn eerste countryconcert in Nederland bijwoonde: Sugarland in Brunssum (off all places)
Cedric Davids
Cedric DavidsRecensent, Reporter en Interviewer
Cedric is een echte fan van New Country muziek en verwoordt zijn liefde hiervoor in zijn albumrecensies, concertverslagen en interviews.
Maurice de Rouw
Maurice de RouwOprichter
Maurice is de web-manager en bedenker van New Country.nl, daarnaast is hij zelf ook muzikant
Camille Janszen
Camille JanszenInterviewer
Naast Interviewer is Camille is ook de DJ van de populaire new country show "Hits From The Heartland"
Image

Historie

New Country is opgestart in januari 2001 door Maurice de Rouw uit liefde en passie voor deze muziek. New Country is de country stroming die na de Nashville-sound artiesten kwam en ontstond vanaf de jaren ’90.  Vandaag de dag hoort men mondjesmaat new country muziek in documentaires en series op TV maar op de populaire radio stations is het een ondergeschoven genre. Hier en daar een uitzondering gelaten. Er rust ook een enorme stempel op country muziek mede door het line-dancen, het grote publiek denkt in Nederland dan ook bij country direct aan linedancende oudere cowboys en cowgils welke houterig in een zaaltje over de dansvloer manoeuvreren. En van dit imago moeten we af! Om new country niet te laten vergeten en ook zeker de jongeren kennis te laten maken met deze muziek is New Country tot stand gekomen. In de afgelopen jaren is New Country uitgegroeid tot een toonaangevend online platvorm met dagelijks duizenden bezoekers uit Nederland en België maar ook vele liefhebbers uit landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk en Amerika hebben hun weg gevonden naar NewCountry.nl. Naast de internet site is New Country.nl ook actief op de sociale media kanalen.New Country houdt je op de hoogte van al het belangrijke nieuws omtrent het brede begrip country muziek. Welke bekende of onbekende bands komen met nieuwe albums? Wat zijn de belangrijkste aanstormende bands van het moment? Wat gebeurt er in de Nederlandse en Belgische concertzalen?  Je leest het dagelijks op NewCountry.nl, in de vorm van nieuws, album reviews, concert verslagen, foto albums, interviews en video’s. Sinds de start in januari 2001 is New Country met duizenden bezoekers per dag uitgegroeid tot een van de best gelezen sites op country muziekgebied.

Enthousiaste Collega’s M/V gezocht!

New Country blijft groeien, lijkt het jou leuk om ons team te versterken? Stuur een open solicitatie

Join the team!

­