vrijdag, 28 februari 2020 14:37

Jay DeMarcus van de Rascal Flatts gaat samenwerken met Jason Crabb

Jay DeMarcus en Joson Crabb

Jay DeMarcus an de Rascal Flatts stopt dan misschien met de Rascal Flatts na hun Farewell: Life Is a Highway Tour  maar dat betekent niet dat hij voorgoed zijn hoed ophangt in de muziekindustrie. Jay lanceerde zijn eigen christelijke label, Red Street Records, in 2018, en hij heeft al een handvol nieuwe en gevestigde artiesten getekend.

Onlangs heeft de zanger en muzikant niemand minder dan singer-songwriter Jason Crabb e toegevoegd aan zijn label. In tegenstelling tot sommige van de nieuwere artiesten die zijn ondertekend bij Red Street, van wie velen net beginnen in het bedrijf, is Jason Crabb een alom geprezen performer met een fantastische stem. Jason is ook bekend van The Crabb Family. 

 De twee mannen hebben eerder ook samengewerkt met indrukwekkende resultaten: Jay produceerde Crabb's Grammy Award-winnende album Unexpected uit 2018. "

"We vonden het gewoon leuk om samen in de studio te zijn en samen muziek te maken", vertelt Jay"

Na dat project gingen de twee artiesten hun eigen weg  maar omdat Jason Crabb's  zijn contract was voltooid bij zijn toenmalige label, en de eigen labellancering van Jay brachten hen snel weer samen.

"Kort tegen het einde van vorig jaar belde hij me en zei: 'Hé, ik ben eigenlijk niet meer bij Daywind Records. Ik heb geen platencontract. Zou je geïnteresseerd zijn om met me te praten en met mij te werken, hoe sta je daar in?

"Hoe meer we afspraken en hoe meer ik mijn visie deelde en hij zijn hart en zijn visie, hadden we het gevoel dat er veel geweldig werk was dat we samen konden doen," vertelt Jay.

Tijdens zijn tijd bij de Rascal Flatts heeft Jay DeMarcus veel ervaring opgedaan als artiest op country radio. Er zijn altijd overlapping geweest tussen het country en christelijke genres - nu meer dan ooit, met artiesten zoals Dolly Parton en Reba McEntire die de formaten combineren door samenwerking en solo-werk. Terwijl het countryformaat blijft uitbreiden, is het mogelijk dat er een thuis is voor een christelijke artiest zoals Jason Crabb .

 

 

­