Tenille Townes | Biografie

Genre New Country
Afkomst Grande Prairie, Alberta
Gestart 2009

Country nieuwkomer Tenille Townes

Tenille Townes wist al heel vroeg wat haar passie was: op haar viertiende kreeg zij haar eerste gitaar van haar grootouders en op haar zeventiende werd ze al genomineerd voor ‘Canadian Country Music Award’ voor zangeres van het jaar.

Vanaf daar ging het snel, en op haar negentiende verhuisde Tenille Townes naar Nashville om te werken aan haar carrière. Daar bracht ze haar geprezen debuu album ‘Living Room Worktapes’ uit. Eerder dit jaar bracht ze haar derde nummer ‘I Kept The Roses’ uit van haar tweede album dat geproduceerd is door Jay Joyce.

Biografie

Tenille Townes groeide op in Grande Prairie, Alberta, en ging naar de middelbare school van de Peace Wapiti Academy.  In 2009 bracht ze de single "Home Now" uit. Een lied dat ze schreef vanuit het perspectief van een dochter wiens vader in de oorlog in Afghanistan is geplaatst. Een onderwerp waarover ze op school leerde. De track is geproduceerd door countrymuzikant Duane Steele.

Tenille Townes bracht haar eerste album, Real, uit in juni 2011. Ze heeft via haar jaarlijkse geldinzamelingsactie Big Hearts For Big Kids meer dan $ 1,9 miljoen ingezameld voor Sunrise House, een opvanghuis voor dakloze jongeren in Alberta. Ze verscheen in augustus 2011 in de nationale tv-show Canada AM, met haar single "Real Me". En heeft meerdere nummers op de radio uitgebracht. Ze bracht haar tweede album, Light, uit in maart 2013

Op 13 april 2018 maakte Tenille Townes via haar officiële Facebook-pagina bekend dat ze een platencontract had getekend met Columbia Nashville. Ze bracht haar eerste single uit bij het label, "Somebody's Daughter", in september 2018. Het werd haar eerste single op de hitlijst, waar het nummer 92 bereikte op de Canadese Hot 100. En een nummer één hit was op de Canadese landkaart van 2 februari. , 2019.

In 2018 was Tenille Townes de openingsact voor alle data voor Miranda Lambert en Little Big Town op hun gezamenlijke The Bandwagon Tour. In 2019 verscheen ze op Donovan Woods 'album The Other Way, als duetzangeres op het nummer "I Ain't Ever Loved No One".

Tenille Townes won vier prijzen bij de Canadian Country Music Association (CCMA) Awards 2019. Waaronder een voor vrouwelijke artiest van het jaar en drie voor 'Somebody's Daughter', die Single, Song en Video of the Year won.

 

Tenille Townes
Tenille Townes; foto John Shearer

 

Wij hadden een uitgebreid interview met Tenille! Lees het interview

LINKS | TENILLE TOWNES

 

 

 

No more entries to show...

Lees ook...

­