Album recensie: The Band Perry – Pioneer

StarStarStarStarStar

The Band Perry – Pioneer

Release - April 2013
Platen label - Universal Republic Nashville

 

Het tweede album van de driekoppige band. Hun debuutalbum “The Band Perry” heeft al wat hits opgeleverd en het drietal op de kaart gezet. Met nummer 1 songs als “If I Die Young” “All Your Life” en bijna nummer één hit “You Lie” kan je spreken over een succesvol debuutalbum. Dit werd dubbel en dwars bevestigd doordat de talenten in 2010 de CMA awards voor “Top New Vocal or Group”en de “Top New Artist” wonnen.

 

In april 2013 verscheen het tweede album “Pioneer”. Wederom zijn alle nummers zorgvuldig zelf geschreven. Het album kenmerkt zich met songs met een eigen identiteit. De nummers lijken totaal niet op elkaar en bevatten stuk voor stuk verrassingen. Evenals de nummers bevatten de teksten ook de eigen identiteit van het trio.

 

 The-Band-Perry

 

In de nummers “Forever Mine” en “Chainsaw” komt duidelijk naar voren dat de familie Perry Country en Rock & Roll goed weet te combineren. De songs zijn lekker uptempo en met een zekere opbouwende felheid gezonden door Kimberly.

 

Aan de rest van de familie is ook gedacht. In de ballad “Mother Like Mine” wordt een ode gebracht aan de moeder van de talenten.

 

“DONE” springt er helemaal uit. Dat de songtitel in hoofdletters word geschreven bevestigd de aggresiviteit van het nummer. Akoestische en elektrische gitaren vloeien in elkaar over. Op bijzondere wijze blijft de country sound gehandhaafd.

 

Het mooie “Pioneer” en “End of Time” laat horen dat de band ook prima zonder elektrisch gitaren en drums kan.

 

“Pioneer”heeft ondertussen al drie top 10 hits in de US teweeggebracht. Zijnde “Done” “Don’t Let Me Be Lonley” en “Better Dig Two” In Canada hebben alle drie de hits de top 1 positie bereikt.

 

De Amerikanen gooien hoge ogen op met hun unieke sound. Het verrassende en energieke album kent geen saaie momenten. Zelden zo’n diversiteit van Country en Rock & Roll op een album gezien. Chapeau.

 

 

Meer recensies...

­