Morgan Wallen | Biografie

Genre New Country
Afkomst Sneedville, Tennessee
Gestart 2014

Morgan Wallen heeft zijn status geclaimd als de volgende superster van new countrymuziek met maar liefs meer dan 4 MILJARD on-demand streams, MULTI-PLATINUM-certificeringen en vier opeenvolgende nummer 1 songs in de hitlijsten.

De alom geprezen tweede poging van de SNL-gast (saturday night live), Dangerous: The Double Album (Big Loud/Republic Records), debuteerde op #1 in de Billboard 200 Albums-hitlijst en verdiende de grootste streamingweek voor een Country-album in de geschiedenis. Het omvat nog een recordbrekende prestatie in een van TIME's Top 10 Songs van 2020, "7 Summers" - die debuteerde op #1 in de Billboard Hot Country Songs-hitlijst en in de Billboard Hot 100's Top 10. Evenals 3X PLATINUM Diplo-samenwerking , 'Heartless' en de recente PLATINUM-hitlijst 'More Than My Hometown'.

Als "de meest gezochte man in het land" (The New Yorker), heeft de inwoner van Tennessee de onderscheidingen verzameld en de CMA New Artist of the Year 2020 en iHeartRadio's Best New Country Artist awards gewonnen, regerend # 1 bovenop Billboard's 2020 eindejaarsland Airplay-hitlijst met 'Chasin' You', plus spraakmakende functies in The New Yorker, Los Angeles Times, Associated Press, The Washington Post, Genius, GQ en meer.

 

Morgan Wallen is een singer-songwriter. Hij is getekend bij het label Big Loud 

Wallen is geboren in Sneedville, Tennessee. Zijn vader was een predikant en als kind nam Wallen piano en vioollessen. Hij kreeg een studiebeurs aangeboden om honkbal te spelen op de universiteit, maar na een blessure koos hij ervoor om muziek na te streven.

2014: The Voice

In 2014 nam Morgan Wallen deel aan seizoen 6 van The Voice, aanvankelijk als onderdeel van het team van Usher en later het team van Adam Levine. Hij werd uitgeschakeld tijdens de play-offs.

 

Morgan Wallen | BiografieMorgan Wallan, foto Nick Zimmer/CMA

 

Priveleven

In mei 2020 werd Morgan Wallen voor de bar van Kid Rock in het centrum van Nashville gearresteerd wegens openbare dronkenschap en wanordelijk gedrag. Wallen verontschuldigde zich en verklaarde dat hij en zijn vrienden "geen kwaad betekende".  Op 10 juli 2020 verwelkomde Wallen een zoon, genaamd Indie Wilder Wallen met ex-verloofde Katie Smith. Ook al heeft Wallen geen relatie meer met de moeder, hij neemt de verantwoordelijkheid voor zijn kind en hij en Smith zullen co-ouder zijn.

Morgan Wallen is een voetbalfan van Tennessee Volunteers, zoals blijkt uit zijn lied 'Had Me By Halftime'.

In oktober 2020, tijdens de COVID-19-pandemie, kreeg Morgan Wallen terugslag op sociale media nadat er video's verschenen waarin hij aan het feesten was in een bar in Tuscaloosa, Alabama. Dit gebeurde een week voor zijn geplande debuut op Saturday Night Live op 10 oktober 2020. Morgan Wallen zonder mondmasker getoond, in strijd met de aanbevelingen voor sociale afstandelijkheid en hij kuste verschillende vrouwen. Op 7 oktober 2020 kondigde Wallen aan dat de producers van SNL zijn optreden hadden uitgesteld wegens het overtreden van de COVID-19-protocollen van de show en werd vervangen door singer-songwriter Jack White. Wallen verscheen als muzikale gast in de aflevering van 5 december 2020; hij verscheen ook in een schets die de spot dreef met de controverse.

 

Morgan Wallen Video's

 

Biografie

No more entries to show...

Lees ook...

­