Recensie: Shania Twain - Queen Of Me

Shania Twain - Queen Of Me

Shania Twain
Queen Of Me

Door Cedric Davids

Zes jaar na de release van ‘Now’ verscheen op 3 februari 2023 het nieuwste album van Shania Twain, getiteld ‘Queen Of Me’. Alhoewel de albumhoes de suggestie wekt dat het om een countryalbum gaat (de 57-jarige Canadese zangeres zit op een zwart paard en heeft een cowboyhoed op haar hoofd) is het dat jammer genoeg niet. ‘Queen Of Me’ bevat 12 nummers met een erg hoog popgehalte en met heel wat elektronische snufjes en beats.

Het openingsnummer, het vrolijke, uptempo ‘Giddy Up!’ is onmiddellijk het meest country klinkende nummer van het album. Een song om onbezorgd op te dansen en te feesten! De tweede song op het album is het semi-uptempo ‘Brand New’: een nummer met een Adele-achtige intro, waarop een vrouw haar relatie verbreekt en zich bevrijd/als herboren voelt (‘Hey, hello, I just said goodbye and you didn’t care enough to ask me why / I deleted our history, ‘cause you’ll always be the same old you, but I’m a brand new me.’). Wij gaan met zijn tweeën all-in, is het onderwerp van het uptempo ‘Waking Up Dreaming’ (‘Time ain’t waiting forever, so, let’s start waking up dreaming.’).

De uptempo BFF (Best Friends Forever) song ‘Best Friend’ en het uptempo ‘Pretty Liar’ (‘Your pants are on fire’) hebben een erg hoog ‘All About That Bass’ van Meghan Trainor-gehalte. Het semi-uptempo ‘Inhale/Exhale AIR’ heeft de volgende boodschap: geniet met volle teugen van het leven, want het is al veel te kort (‘What are you gonna do without air?’).

Op het semi-uptempo ‘Last Day Of Summer’ denkt Shania Twain terug aan een vakantieliefde. Wat is er van hem geworden (‘Oh, the last time we were together is the first thing I remember every time September comes.’)? De titeltrack, het uptempo ‘Queen Of Me’, is een woman powersong, een ode aan sterke, vrijgevochten, zelfstandige vrouwen (‘I’m not a girl, I’m not a boy, I’m not a baby, I’m not a toy, I’m a queen, no, I don’t need a king.’).

Zowel het uptempo ‘Got It Good’ als het uptempo, disco-achtige ‘Number One’ zijn beiden een ode aan de liefde. Ik heb de wereld heel veel te bieden, is het onderwerp van het uptempo ‘Not Just A Girl’ (‘I’m not just a four-letter-word.’). Het spacy, semi-uptempo Taylor Swift-achtige ‘The Hardest Stone’ gaat over de strijd tussen het volgen van jouw verstand en het doen wat jouw hart jou ingeeft (‘When will I learn the hardest stone to turn is the heart?’).

‘Queen Of Me’ van Shania Twain. Wie hoopte op een countryalbum moet ik jammer genoeg ontgoochelen. De nummers ‘Giddy Up!’, ‘Last Day Of Summer’ en ‘Not Just A Girl’ bevatten weliswaar een country touch, een vleugje country, maar ‘Queen Of Me’ is toch hoofdzakelijk een popplaat met heel wat elektronische invloeden. Verwacht ook geen hits van het kaliber ‘You’re Still The One’, ‘From This Moment On’, ‘Man! I Feel Like A Woman!’ of ‘That Don’t Impress Me Much’. Wat zeker te horen is, is het plezier dat Shania Twain heeft beleefd aan het maken van dit album. Al bij al een album met mixed feelings. Degelijk popalbum, maar geen wow-gevoel.

 

Queen Of Me – Shania Twain

Release – 3 februari 2023
Platen label – Republic Records / UMG Recordings Inc.

Koop de plaat

Meer recensies...

­