Recensie: Dustin Lynch – Blue In The Sky

Dustin Lynch – Blue In The Sky

Dustin Lynch
Blue In The Sky

Door Cedric Davids

Twee jaar nadat zijn vorige plaat ‘Tullahoma’ op de markt kwam, verscheen op 11 februari 2022 met ‘Blue In The Sky’ het vijfde studioalbum van Dustin Lynch. Een album met twaalf nummers, vaak doorspekt met fijne humor, dat aanvoelt als een knipperlichtrelatie, waarin liefde, liefdesverdriet, geluk en ongeluk elkaar afwisselen.

‘Blue In The Sky’ opent met het uptempo ‘Party Mode’: ik wil ganse weken feesten en drinken om mijn liefdesverdriet te verwerken (‘Party mode, that is how it goes.’). Daarna is het de beurt aan de ballad, en tevens zijn huidige hitsingle, ‘Thinking ‘Bout You’, een duet met MacKenzie Porter: ik vind het ok dat je me belt, want ik was jou ook nog niet vergeten (‘Don’t be sorry for calling me up right outta the blue, I was just thinking ‘bout you.’). Diezelfde song stond trouwens ook op zijn vorige album ‘Tullahoma’, maar toen zong hij het nummer met Lauren Alaina. Het verhaal van een eerste liefde/verliefdheid horen we terug op het uptempo ‘Stars Like Confetti’ (‘I said climb on in my jacket, you already know, like my heart, you can have it.’).

De wijze raad op het semi-uptempo ‘Somethin’ That Makes You Smile’ is dat je van het leven moet genieten (‘You’re only here for a little while, do somethin’ that makes you smile / Those little things ain’t little things, those are everything.’). Ondanks het niet zo vrolijke onderwerp, verwerkt Dustin Lynch toch veel humor in het uptempo ‘Break It On A Beach’: jij verbrak onze relatie uitgerekend op mijn lievelingsplek, het strand; heb jij dan helemaal geen hart en geen inlevingsvermogen (‘We were walkin’, you started talkin’, saying I ain’t in your long term plans, I knew we were on the rocks, but, baby, I never thought you would bury me in the sand.’)? Het vrolijke, semi-uptempo ‘Tequila On A Boat’ is een duet met Chris Lane: genieten van een boottocht met goed en mooi vrouwelijk gezelschap onder een stralende zon, wat wil een mens nog meer (‘God’s taking care of the weather, life don’t get much better.’)?

De ballad ‘Tennessee Trouble’ gaat over een eerste (en eenmalige) ontmoeting tussen een man en een vrouw, waarbij de vonken er onmiddellijk vanaf springen (‘Girl, you look like Tennessee trouble, the kind I’m gonna fall for fast.’). Wij lijken voor elkaar voorbestemd, in ieder geval toch tijdens deze zomerromance, is het onderwerp van de ballad ‘Summer Never Ended’ (‘We’re meant to be together, I could stay right here forever, I’d be alright if summer never ended.’). Een ode aan de liefde horen we terug op de ballad ‘Back Road TN’ (‘I got one hand wrapped around the prettiest thing I’ve ever seen, right here in this Detroit made Chevrolet in back road Tennessee.’).

Het derde en tevens laatste duet op ‘Blue In The Sky’ is het semi-uptempo ‘Huntin’ Land’, een samenwerking met Riley Green: ze behandelt me als grof vuil, maar dat trek ik me niet aan want ik streef een hoger doel na (‘I’ll be holding her hand ‘cause her daddy’s got huntin’ land.’). Opnieuw een song met een ietwat aparte, maar toch originele en humoristische invalshoek. Het semi-uptempo ‘Pasadena’ vertelt het verhaal van twee mensen die elkaar toevallig ontmoeten en een leuke tijd beleven in Pasadena (‘We found just what we were needin’ right there in Pasadena.’). Het slotnummer op het album is de ballad ‘Not Every Cowboy’: niet elke cowboy is hetzelfde (‘Not every cowboy drinks whiskey like it’s water, some will be a man, shake your daddy’s hand, and do right by his daughter.’),

Dustin Lynch omschrijft ‘Blue In The Sky’ zelf als volgt: het is een verzameling songs die je een goed gevoel geven en die er voor zorgen dat je, onder het genot van een aantal drankjes, met jouw vrienden wil gaan feesten. En ik kan deze woorden alleen maar beamen, aangezien hij ook aan de songs die verdrietige onderwerpen behandelen, een humoristische twist weet te geven. Prima album!

Blue In The Sky - Dustin Lynch

Release – 11 februari 2022
Platen label – This Is Hit, Inc / Broken Bow Records

Koop de plaat

Meer recensies...

­