Recensie: Blake Shelton - Body Language

Blake Shelton - Body Language

Blake Shelton
Body Language

Op 21 mei 2021 verscheen ‘Body Language’ van Blake Shelton. Ondertussen alweer het twaalfde studioalbum van de 44-jarige zanger en coach bij de Amerikaanse versie van The Voice. Dit twaalfde album bevat, heel toepasselijk, twaalf nummers waarop, op een paar uitzonderingen na, positiviteit de boventoon voert. Het is dan ook zeer zeker te bestempelen als een feelgood album.

Door Cedric Davids

Laten we echter eerst met de uitzonderingen beginnen. Op het uptempo ‘Monday Morning’ Missin’ You’ probeert het hoofdpersonage zijn verbroken relatie en zijn verdriet hierover te verwerken door het ganse weekend al feestend en al drinkend door te brengen. Maar aan het begin van de nieuwe week komt dan toch het besef dat de relatie definitief voorbij is. Dit had trouwens ook evengoed een Chris Young song of eerder nog een Luke Combs song kunnen zijn. Op het ritme van tropische, exotische vibes, in de stijl van de Zac Brown Band, horen we op het semi-uptempo ‘Makin’ It Up As You Go’ hoe iemand volledig wordt verrast door het einde van zijn relatie (‘How long does it take for a heart to unbreak, I’m just making it up as you go.’). En de boodschap van het semi-uptempo ‘The Flow’ is de volgende: geniet van het leven en van jouw relatie zolang het kan, maar als het voorbij is, aarzel dan ook niet om de deur definitief achter je dicht te trekken (‘You’ve got to roll with the flow, until the flow don’t roll no more.’).

Tot zover het thema ‘verdriet’. Alle andere nummers op ‘Body Language’ stralen positiviteit uit. Opkrabbelen en geloof zijn terug te vinden op twee songs. Het heeft heel lang geduurd voordat ik onze verbroken relatie had verwerkt, maar nu voel ik eindelijk niets meer voor jou en dat doet me deugd. Dat is het onderwerp van de ballad ‘Now I Don’t’. En op het slotnummer, de ballad ‘Bible Verses’, geeft het hoofdpersonage toe dat hij heel veel fouten heeft begaan in zijn leven, maar door zijn geloof is hij er van overtuigd dat hij weer op het rechte pad zal belanden (‘I want to read like Bible verses and not the Bible versus me.’).

Op het vrolijke uptempo ‘Corn’ (let ook op de hoofdrol voor de fiddle op dit nummer) haalt Blake heerlijke herinneringen op aan zorgeloos opgroeien op het platteland (‘Hey, look at all that corn!’). Niet enkel het reeds eerder beschreven ‘Makin’ It Up As You Go’ is een tropische verrassing, maar ook het semi-uptempo ‘Neon Time’ brengt ons heerlijke exotische eilandvibes. Deze song gaat over lekker chillen met vrienden tijdens het weekend (‘You ain’t thinking about 9 to 5 when you’re living on neon time.’).

Halsoverkop verliefd worden op een vrouw, die je net hebt ontmoet terwijl ze het vrijgezellenfeestje van haar beste vriendin bijwoont, en bijna niet kunnen wachten om de volgende dag met haar op stap te gaan. Dat is het onderwerp van het semi-uptempo ‘Whatcha Doin’ Tomorrow’ (‘Friday is knocking on Saturday’s door, pretty soon it ain’t gonna be tonight anymore.’). En het vrolijke uptempo ‘The Girl Can’t Help It’ is een ode aan een wondermooie vrouw (‘She don’t need no sunny day, she’s gonna light the world up either way. / Heaven help us all, the girl can’t help it.’). Luke Bryan zal ongetwijfeld een tikkeltje jaloers zijn op deze Blake Shelton song, want deze track zou ook naadloos in zijn repertoire passen.

En dan is er tenslotte nog het thema ‘echte liefde’. Samen met jou kan ik de hele wereld aan, zingt het hoofdpersonage op het uptempo openingsnummer ‘Minimum Wage’ (‘Girl, your love is money; yeah, your love can make a man feel rich on a minimum wage.’). De titeltrack ‘Body Language’ is een samenwerking met The Swon Brothers en gaat over het volgende: wij verstaan elkaar zonder woorden, zonder te praten, wij hebben genoeg aan elkaars lichaamstaal (‘We can talk all night without saying a word.’). En op het semi-uptempo ‘Happy Anywhere’, een song die een tijdje geleden reeds als single op de markt was gebracht als teaser voor dit album, bezingen Blake Shelton en zijn verloofde, Gwen Stefani, hoe gelukkig zij zijn met elkaar (‘Since I met you, I swear I could be happy anywhere with you.’).

‘Body Language’ verscheen exact 20 jaar na de release van Blake Shelton’s debuutalbum ‘Blake Shelton’ en is een heerlijk feelgood album geworden, waarop Blake gelukkig niet enkel lichaamstaal heeft gebruikt. Een album waar deze recensent, om in de termen van het programma The Voice te blijven, zeer zeker zijn The Voice-stoel voor zou omdraaien! Uitstekende plaat van de heer Shelton.

Release – 21 mei 2021
Platen label – Ten Point Productions / Warner Records

 

Blake Shelton - Body Language

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­