Luke Bryan - Born Here Live Here Die Here

Luke Bryan - Born Here Live Here Die Here

Luke Bryan
Born Here Live Here Die Here

Release – 7 augustus 2020
Platen label – Capitol Records Nashville

Recensie:

Door Cedric Davids 

We raken bijna de tel kwijt, want ‘Born Here Live Here Die Here’ is alweer de zevende studioplaat van Luke Bryan. En deze hitmachine heeft met dit nieuwste album opnieuw tien pareltjes afgeleverd.

De toon wordt onmiddellijk gezet met het openingsnummer ‘Knockin’ Boots’. Een vrolijke, onbezorgde meezinger met een nostalgische knipoog naar good old rock-’n-roll tijden.

De meerderheid van de songs bestaat uit goed in het oor liggende uptempo nummers, zoals ‘Down To One’, ‘Too Drunk To Drive’ en ‘What She Wants Tonight’, een song die ook doet denken aan het werk van Jason Aldean.

‘For A Boat’ neemt ons mee op een trip langs de American highways, terwijl ‘Where Are We Goin’’ een prachtig duet is, waarbij een mooie rol is weggelegd voor zowel de akoestische als de pedal steel gitaar.

Luke weet ook een aantal rustige momenten in te bouwen in het album. Zo is er ‘A Little Less Broken’, een melodieuze song over een gebroken hart, helemaal gearrangeerd in de stijl van The Mavericks.

Het ontroerende ‘Build Me A Daddy’ is de grote tranentrekker en vertelt het verhaal van een jongetje dat zijn gesneuvelde vader zo erg mist dat hij aan een speelgoedmaker vraagt of hij voor hem een nieuwe vader kan bouwen.

Het titelnummer ‘Born Here Live Here Die Here’, een mix tussen een ballad en een uptempo nummer, is dan weer een heerlijke countrysong, met als hoofdpersoon een man die zijn geboorteplaats niet wil verlaten omdat hij er simpelweg zo zielsgelukkig is.

En dan is er ook nog ‘One Margarita’: de meest onbekende en ondergewaardeerde zomerhit van 2020, want geen airplay gehad op de Nederlandse radiostations. Dit is een onweerstaanbaar vrolijk nummer dat je wel moet meezingen. Het doet je mijmeren over een vakantie op een tropisch eiland, genietend van zon, palmbomen, een azuurblauwe zee, lekker eten en een aantal heerlijke cocktails.

Met deze mooie, uitgebalanceerde plaat heeft Luke Bryan opnieuw een staaltje vakmanschap afgeleverd. Enige minpuntje is dat het album slechts 34 minuten lang (of kort?) is, maar tegelijkertijd doet het ook reeds verlangen naar een achtste studioalbum en hopelijk ook een Luke Bryan concert op Nederlandse bodem. Feelgood topplaat!

Luke Bryan - Born Here Live Here Die Here

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­