Album recensie: Zingga - Mixed Up

Zingga Mixed up

Zingga - Mixed Up

Release – 31 Oktober 2016

Platenlabel – NEO Music

 

Het nieuw album Mixed Up van de Drentsche band Zingga.

 

Dit album is vandaag uit gekomen (31 Oktober) en ik heb dit album vandaag zelf mogen beluisteren. Ik kon niet gelijk woorden vinden hoe ik dit prachtige album moest omschrijven. Ik noemde het een On Nederlands album, waarmee ik bedoel te zeggen dat het album van een zeer hoge kwaliteit is. Een kwaliteit die je normaal gesproken van de Amerikaanse country artiesten zou verwachten. De nummers zijn van een zo'n hoogstaand kwaliteit opnomen dat je ook echt de Nashville sound hoort. Het is dus goed te horen dat Nienke & John veel hebben geinversteerd in een goede studio. Maar hier zou ik ook weer de goede, mooie en harmonieuse zang te kort doen. Het album begint al goed met "White Liar" een cover van Miranda Lambert. Maar Zingga wist aan dit nummer toch hun eigen identiteit te geven. Ook "Dear Sobriety" is een lust voor het oor. In dit nummer komt Nienke haar stem helemaal tot haar recht. Enorm veel kippenvel kreeg ik bij dit nummer welke ik in de stijd gooide samen met "I Had To Go" om song van de maand November 2016 te worden bij Crossroads Country Radio. De keuze is uiteindelijk op het laatste nummer gevallen. Met als rede dat dit nummer ook zelf geschreven is door John & Nienke.

 

14484966 1794267304155618 1427909757911484877 N

 

Maar het hele album is meer dan geweldig. Wie het album beluistert, zal verrast worden door de diversiteit aan songs. Als luisteraar wordt je meegenomen op reis door een muzikaal landschap. Het ene moment is het er donker terwijl er op het andere moment de zon weer schijnt ….

 

Op het album werkten John en Nienke samen met Tim Wolting die een aantal bas tracks inspeelde. Daarnaast is de authentieke pedalsteel niet weg te denken binnen dit genre muziek. Op de CD Mixed up werkten Award winning steelplayers als Robby Springfield en Robby Turner mee. Robby Turner was de rechterhand van Waylon Jennings en werkte door de jaren heen met artiesten als Willy Nelson, Randy Travis, Rodney Crowell, Martina Mc Bride, Dixy Chicks en nog vele anderen … momenteel is hij de vaste steelplayer van Chris Stapleton. Het is een album waar de puurheid van zang, instrumenten in combinatie met de sterke analoge capaciteiten van de NEO Music studio het totaal maken tot het album zoals hij is, eerlijk en puur! De CD “Mixed up” van Zingga is inmiddels te verkrijgen in verschillende digitale shops als Spotify, iTunes, Amazon etc… Wanneer je de CD bestelt krijg je 11 extra korte bonus-tracks. Deze zijn niet als download te verkrijgen en staan uitsluitend op de fysieke CD!!!

 

Official iTunes Amazon | Spotify Facebook 

 

 

Meer recensies...

­