Album recensie: Carrie Underwood – Blown Away

StarStarStarStarStar

Carrie Underwood – Blown Away

Release – Mei 2012
Platen label – Arista Nashville

De Queen of Country van het moment! Carrie Underwood!

Sinds ze in 2005 American Idol won gaat haar succes non stop door. De awards en nominaties zijn niet meer te tellen en haar optredens zijn razendsnel uitverkocht. Met meer dan 15 miljoen verkochte albums en 16 no.1 singles lijkt het wel alsof alles wat Carrie aanraakt in goud veranderd. Zelfs Michael Jackson was een fan! Ondertussen lijkt haar succes niet meer te stoppen en denderd ze door als een trein.

Al haar albums verkopen als een malle. Dat geldt ook voor haar vierde album “Blown Away”. De verdienstelijke zangeres heeft aan 8 van de 14 songs meegeschreven. Zoals ook de debuutsingle “Good Girl”. In dit nummer kan de zangeres al haar vakkundigheid kwijt . Haar krachtige stem komt hier volkomen tot recht. “Blown Away” valt in dezelfde pittige catagorie. De energie straalt van het country rock nummer af. Het zal geen verassing zijn dat beide songs met gemak de toppositie bereikte.

“Two Black Caddilacs” is een nummer wat een verhaal verteld. Underwood weet je te betoveren zodat je wel moet luisteren naar de tekst. Behoorlijk uniek. Want hoe vaak zing je een lied mee zonder dat je eigenlijk door hebt wat je zingt? De videoclip is geïnspireerd op Stephen King’s Christine. Te zien is hoe de vreemdgaande man vermoord wordt door een zwarte Caddilac.

“See You Again” is de laatste single van het album dat uitgegeven is en tevens de 18de top 10 single van mevrouw. De plaat is te omschrijven als een aangename powerballad en doet een beetje denken aan een “Kelly Clarkson” song.

Carrie

“Cupid’s Got a Shotgun” is een van de heerlijk opzwepende uptempo nummers. Brad Paisley himself speelt hierin de gitaar. En als je goed luistert hoor je dat er genoeg ruimte is voor Paisley’s kenmerkende ‘licks’. Echt de kers op de taart! Well done.

Een opvallend nummer op het album is “One Way Ticket”. Een ontspannen laidback nummertje inclusief gefluit, klinkt een beetje reggae.

Er staan ook een aantal ballads op het album, echter voeren deze niet de boventoon. Ze worden zo overschaduwd door de engergieke goede country rocknummers dat ze amper opvallen.

De Queen of Country heeft momenteel samen met Miranda Lambert een single uitgebracht. “Somethin’ Bad” het nummer staat ook op Miranda Lamberts nieuwe album “Platinum”. Een betere female Country combinatie bestaat er op het moment niet. Twee Queens of Country in een nummer wat willen de fans nog meer?

Bijna tegelijk heeft de 31 jarige zangeres uit Oklahoma een eerbetoon aan de troepen gebracht met het nummer “Keep Us Safe”. De opbrengst hiervan zal volledig gaan naar de ACM’s Lifting Lives. Een stichting voor veteranen en wounded warriors.

In dit album heeft Carrie laten zien dat ze de titel Queen of Country zeker waardig is. Binnenkort zal haar nieuwe album uitkomen, de datum is nog onbekend. Maar wij wachten met smart en genieten ondertussen van het rustige “Keep Us Safe” en het ruige “Somethin’Bad”.

 

Meer recensies...

­