vrijdag, 10 maart 2023 15:29

Thompson Square is teug met song "Without You"

Thompson Square lijkt altijd instinctief te weten waar hun fans naar verlangen als het op muziek aankomt, en het countryduo is nu klaar om aan die hunkering te voldoen met hun nieuwe single "Without You".

In de lyrische voetsporen van romantische songs, waaronder "Are You Gonna Kiss Me or Not" en "If I Didn't Have You", raakt "Without You" de liefde die men voor een ander draagt, ongeacht de omstandigheden.

Tim Nichols schreef de song "Without You" samen met Anthony Olympia en Brent Rupard , en het nieuwe label van Thompson Square, Quartz Hill Records, stuurde het ter overweging naar hen.

 

Thompson Square - "Without You"

 

"Soms als je ze niet schrijft, moet je ervoor zorgen dat het voelt alsof je dat wel deed", zegt Keifer Thompson van Thompson Square over de lange lijst met muziek die ze door de jaren heen hebben overwogen om op te nemen. "Je wilt dat je publiek het verschil niet weet."

Songwriters in de kern, Keifer en Shawna zeggen dat ze behoorlijk onder de indruk waren van veel van de oprechte teksten in "Without You". De aanstekelijke melodie van het nummer is wat Shawna's eerste aandacht trok.

"We hadden onlangs dit gesprek over hoe belangrijk melodieën zijn", legt Shawna uit, die vorig jaar gedwongen was om van de weg af te zien vanwege een aanhoudende rugblessure. “De melodie voelde meteen goed aan. De teksten waren gewoon de kers op de taart.”

Het paar zegt ook dat ze verliefd werden op de manier waarop "Without You" verschillende betekenissen kon krijgen voor verschillende luisteraars, en niet altijd per se met romantische liefde te maken had. "Without You" doet Thompson Square zelfs denken aan hun 7-jarige zoon, Cooper.

"Without You" dient als het eerste stuk van een gloednieuw creatief hoofdstuk voor Thompson Square, die hard aan het werk is geweest om muziek op te nemen voor een aankomend nieuw album.

"We hebben waarschijnlijk geknipt, ik weet het niet, 10 nummers voor deze nieuwe plaat", zegt Keifer. "Het komt goed."

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­