maandag, 01 augustus 2022 12:02

Powerhouse-zangeres Joanna Cotten verlaat band van Eric Church

Joanna Cotten & Eric Church; foto Joanna Cotten Facebook Joanna Cotten & Eric Church; foto Joanna Cotten Facebook

Iedereen die Eric Church wel eens op zijn playlist heeft zal ongetwijfeld de vocalen hebben gehoord van powerhouse-zangeres Joanna Cotten.

Nu heeft Joanna Cotten de beslissing genomen om de band van Eric Church te verlaten.

Op zondagavond (31 juli) liet Joanna Cotten op sociale media weten dat ze niet meer met Eric Church op pad zal gaan.

“Hallo, vrienden en fans. Ik wil jullie allemaal laten weten dat ik de beslissing heb genomen om wat vrije tijd te nemen na de Gather Again-tour om me te concentreren op het schrijven van nieuwe nummers en een tijd van rust en herstel te hebben”, schreef Cotten.

 

 

Ze legde verder uit dat ze aanvankelijk plannen had om weer deel te nemen aan de tour nadat ze een pauze had genomen van het touren, maar haar plan kwam niet uit.

“Het was mijn bedoeling om terug te keren, maar God heeft andere plannen. Ik wil dat jullie allemaal weten dat jullie energie me door zoveel shows met Eric heeft gedragen. Wat een run hadden we”, schreef ze. “Ik ben zo dankbaar voor de podia die ik met hem zong en de mensen die ik onderweg ontmoette. Ik kijk erg uit naar nieuwe solomuziek en nieuwe avonturen aan de horizon. Ik hou van jullie en ik zie jullie op de weg voordat je het weet!”

Al bijna tien jaar draagt Joanna Cotten haar zangstem bij aan de liveshows van Church en van zijn albums.

Joanna Cotten begon prominent te verschijnen in 2013 toen Church de live muziekvideo voor "Over When It's Over" uitbracht.

 

Eric Church (feat. Joanna Cotten) - Over When It's Over

 

In 2017 introduceerde Church Joanna Cotten bij het nationaal publiek bij toen ze samen met hem op het podium "Chattanooga Lucy" speelde tijdens de 51e jaarlijkse CMA Awards, waarmee ze haar eerste awardshow-optreden markeerde samen met de inwoner van North Carolina.

 

Joanna Cotten

Joanna Cotten, geboren in Memphis en opgegroeid in Arkansas, is een artiest op zich. Volgens The Boot ging ze naar het Juilliard Conservatory in New York City, maar vertrok ze uiteindelijk om haar muziek voort te zetten in Nashville.

Cotten was eerder getekend bij Warner Bros. en had meer dan 20 nummers opgenomen voor een debuutproject, dat echter nooit werd uitgebracht. Ze verliet het label in 2007 nadat haar single "The Prize" de 60e positie op de Billboard Hot Country Songs-hitlijst niet overtrof.

Haar website beschrijft haar muziek als 'Funkabilly-muziek', wat 'haar eigen speciale mix van blues-, funk- en countrygenres is zoals al het andere in de buurt'.

 

­