Overzicht albumrecensies November 2021

01 december 2021

Inmiddels zijn we al weer in december beland. Er zijn de afgelopen maand mooie new country albums uitgebracht. Hier een overzicht van de albumrecensies van november 2021

Josh Turner - King Size Manger

Josh Turner - King Size Manger

Met ‘King Size Manger’ heeft Josh Turner zeker niet voor de makkelijkste weg gekozen. Het gevaar bij het maken van een kerstalbum ligt altijd op de loer dat een artiest er voor kiest om snel eventjes een aantal kerstklassiekers te coveren. Josh Turner heeft echter geopteerd voor het schrijven van 4 mooie, nieuwe kerstsongs en aan alle 7 kerstclassics/traditionals op het album heeft hij een verfrissende en originele (subtiele) twist gegeven.

Tel daarbij op de vier mooie samenwerkingen en het gebruik van typische country-instrumenten als de pedal steel, de fiddle, de banjo en de mandoline, en je krijgt een prachtig country kerstalbum.

Sean McConnell - A Horrible Beautiful Dream

Sean McConnell - A Horrible Beautiful Dream

Op 6 augustus 2021 verscheen ‘A Horrible Beautiful Dream’ van de Amerikaanse folk- en country singer-songwriter Sean McConnell. De 36-jarige zanger schreef in het (recente) verleden nummers met en voor o.a. Brett Young, Tim McGraw en Brothers Osborne. En met dit nieuwste album verwent hij de luisteraar met 13 ronduit prachtige nummers die gaan over onzekerheid, twijfel, verdriet, geloof en een vleugje liefde.

Tip: Sean McConnell is in februari 2022 live te bewonderen in Merleyn in Nijmegen.

Lady A - What A Song Can Do

Lady A - What A Song Can Do

Toen ik in juli 2021 de recensie schreef van de EP ‘What A Song Can Do (Chapter One)’ (recensie nog steeds terug te lezen op newcountry.nl) sprak ik reeds de hoop uit dat deze EP zou uitgroeien tot een volwaardig album met, hopelijk, uiteindelijk minimaal veertien songs. En dat bleken, ongeveer 4 maanden later, profetische woorden te zijn geweest, want op 22 oktober 2021 verscheen Lady A’s ‘What A Song Can Do’, een volwaardig studio-album met, jawel, 14 songs!

Hopelijk koppelen ze een Europese tour aan deze plaat en kunnen we ook in Nederland live genieten van wat een (Lady A) song kan teweegbrengen. Uitmuntend album, nu al een classic!

Dillon Carmichael - Son Of A

Dillon Carmichael - Son Of A

Op 22 oktober 2021 verscheen het tweede studioalbum van Dillon Carmichael, getiteld ‘Son Of A’. Dillon, afkomstig uit een muzikale familie (twee van zijn ooms zijn John Michael Montgomery en Eddie Montgomery), bezingt op de 14 nummers van zijn nieuwste plaat verschillende facetten van het plattelandsleven. Soms rauw, maar net zo vaak ontroerend en liefdevol. En er is ook af en toe ruimte voor pure fun.

Het openingsnummer, het semi-uptempo ‘Hot Beer’, gaat over iemand die helemaal klaar is met zijn geliefde en met zijn relatie (‘I’d rather drink a hot beer and work on a Saturday just for fun.’).

Jason Aldean – Macon

Jason Aldean – Macon

Op 12 november 2021 verscheen ‘Macon’, het nieuwste studioalbum van Jason Aldean. Dit is het eerste deel van een dubbelalbum project, getiteld ‘Macon, Georgia’. Een titel die verwijst naar Jason Aldean’s geboortedorp en thuisstaat. ‘Macon’ is een verzameling van vijftien nummers: tien nieuwe songs en vijf live-tracks. Niet onmiddellijk een plaat om vrolijk van te worden, want het gros van de tien nieuwe songs gaat over verbroken relaties en hoe daarmee (niet) om te gaan.

Het album opent met het uptempo ‘After You’: ik weet nog steeds niet wat ik met mijn leven aan moet sinds onze relatie is beëindigd (‘Just trying to figure out life, after love, after leaving, after too much drinking, after you.’).

Brett Young - Weekends Look A Little Different These Days  Brett Young - Brett Young & Friends Sing The Christmas Classics

Brett Young - Weekends Look A Little Different These Days, Brett Young - Brett Young & Friends Sing The Christmas Classics

Brett Young is in 2021 behoorlijk productief geweest, want hij bracht niet een, maar maar liefst twee albums op de markt: ‘Weekends Look A Little Different These Days’ in juni 2021 en ‘Brett Young & Friends Sing The Christmas Classics’ in oktober 2021.

Op 4 juni 2021 verscheen dus ‘Weekends Look A Little Different These Days’, een verzameling van acht nummers, waarop het gezin, liefde, geloof/hoop en ook een beetje verdriet centraal staan. 

Lees ook...

21 januari, 2022
Luke Combs en Nicole; bron Luke Combs Facebook
New Country Nieuws

Luke Combs en vrouw Nicole onthullen zwangerschap

21 januari, 2022
/modules/mod_raxo_allmode_k2/tools/tb.php?src=%2Fmedia%2Fk2%2Fitems%2Fsrc%2F7ffa0a6eb51c9388ce14c9e4c32eb6e0.jpg&w=246&h=150&zc=1
New Country Nieuws

Walker Hayes dropt album Country Stuff The Album

20 januari, 2022
/modules/mod_raxo_allmode_k2/tools/tb.php?src=%2Fmedia%2Fk2%2Fitems%2Fsrc%2F87a7ff7a4a8fb0e9da560f1cfab2bbd7.jpg&w=246&h=150&zc=1
Album Recensies

Recensie: Tim Hicks - Campfire Troubadour

­