Maddie & Tae op #1 met “Die From a Broken Heart”

18 augustus 2020

Maddie & Tae op nummer 1

Maddie & Tae stijgen deze week naar de nummer 1 in de Billboard Country Airplay chart met 'Die From a Broken Heart'. Het is de eerste keer dat het duo het hoogtepunt bereikt sinds het pittige 'Girl in a Country Song' na 23 weken de plek veroverde in december 2014 . Ondertussen duurde het 54 weken voordat "Die From a Broken Heart" de top bereikte.

"Als zelfs maar één persoon een boodschap in dit lied vond, DAT is succes voor ons", zei het duo. Ze schreven de ballad samen met Jonathan Singleton en Derric Ruttan.

Na "Girl in a Country Song" en drie daaropvolgende singles verhuisden Maddie & Tae van Dot Records naar Mercury Nashville. Dat label heeft twee EP's en een volledig album The Way It Feels uit 2019 uitgebracht. In de aanloop naar hun tweede topmoment, vierde het duo een platina-certificering voor "Die From a Broken Heart". Op sociale media plaatsten ze: “Dit is een verhaal dat we de rest van onze carrière zullen vertellen. Dank u God voor deze prachtige reis naar nummer 1 en alle beproevingen die daarmee gepaard gingen. CHEERS! ? OMG WE HAVE OUR SECOND #1 AND PLATINUM SONG BABY!!”

In april vertelde het duo : `` Er is een heel stigma dat ballads het niet goed doen, en dat is voor ons totaal verkeerd gebleken. Realistisch zijn wint altijd. Dat is wat mensen willen horen. Als muziekliefhebbers zelf, is dat de muziek waar we toe aangetrokken worden. Het is heel bijzonder als je je verhaal vertelt, en nog specialer als je voor zoveel verschillende mensen met hetzelfde verhaal kunt spreken. Onze fans hebben er een gouden plaat van gemaakt en het probeert de top 20 op de radio te bereiken, dus we noemen het ons kleine liedje dat zou kunnen. "

Carrie Underwood plaatste op haar twitter felicitaties. Die Maddie & Tae uitnodigde om haar Cry Pretty 360 Tour in 2019 te openen.

 

 

 

 

  Maddie & Tae op #1 met “Die From a Broken Heart”

­