maandag, 17 juli 2017 06:00

Ilse DeLange krijgt muziekprogramma bij NPO

Ilse DeLange krijgt muziekprogramma op NPO 1

 

Ilse DeLange krijgt een eigen muziekshow op NPO1. In Ilse's veranda ontvangt de zangeres bekende Nederlandse artiesten in het Amerikaanse Nashville, zo heeft AVROTROS donderdag bekendgemaakt.Ilse DeLange krijgt een eigen muziekshow op NPO1. In Ilse's veranda ontvangt de zangeres bekende Nederlandse artiesten in het Amerikaanse Nashville, zo heeft AVROTROS donderdag bekendgemaakt.

 

"Zoooo trots, blij en vereerd dat ik van AVROTROS de kans heb gekregen om mijn eigen tv-programma in Nashville te maken", reageert Ilse enthousiast op Facebook. "In Ilse's veranda kan ik eindelijk laten zien waarom deze stad zo belangrijk en zo'n grote inspiratiebron voor mij is... heel veel meer kan ik nog niet verklappen, maar het wordt zo leuk!"

 

 

Het programma is vanaf 7 september om 21:20 te zien op NPO1. 

 

 

Guus Meeuwis is de allereerste gast in Ilse's veranda, het nieuwe AVROTROS muziekprogramma waarin Ilse de Lange muzikanten op sleeptouw neemt naar Nashville.

 

In die eerste aflevering, op donderdag 7 september, komt Guus specifiek naar Nashville om inspiratie op te doen voor een nieuw nummer. Hij gaat samen met Ilse onderzoeken hoe hij het beste zijn emoties kan verwerken in een nieuw lied.

 

Van Marc-Marie tot Kenny B

In de weken daarna volgt een bonte stoet BN'ers. Zo zit in aflevering 2 levende rocklegende Barry Hay, terwijl een week later Marc-Marie Huijbregts langskomt om op zoek te gaan naar zijn idool Wynonna Judd. De week daarna treedt Douwe Bob in de voetsporen van Johnny Cash en met Ellen ten Damme onderzoekt Ilse de rol van de vrouw in Nashville. Tot slot komt Kenny B op bezoek om te Linda Martell te ontmoeten. Zij was de eerste donkere zangeres die het taboe doorbrak dat countrymuziek alleen door blanken gespeeld kon worden.

 

Tune in op 7 september om 21:20 op NPO1!

 

­