dinsdag, 19 januari 2021 08:15

Garth Brooks gaat optreden tijdens de presidentiële inauguratie

Afgelopen weken was Garth relatief stil op sociale media, maar nu heeft Garth Brooks nieuws.

Tijdens een persconferentie op maandag (18 januari) deelde Brooks mede dat hij zal optreden als onderdeel van de beëdigingsceremonie in het Capitool op woensdag (20 januari). Brooks, Lady Gaga en Jennifer Lopez zullen allemaal aanwezig zijn bij de inauguratie van de verkozen president Joe Biden.

'Dit is een eer voor mij om te mogen dienen,' zei Brooks terwijl hij de regering Biden bedankte, en vooral dr. Jill Biden, de toekomstige First Lady van de Verenigde Staten voor de uitnodiging.

"Er is een gemeenschappelijk thema bij elke presidentsverkiezing: een nieuw begin, een nieuwe start, we zijn allemaal samen in deze. Maar ik denk echt aan het woord 'eenheid', het woord 'liefde', de woorden dat 'we bij elkaar horen'. We zullen elkaar allemaal nodig hebben, 'zei hij,' en wat ik wil dat we allemaal doen is luisteren. Deze mensen die luid schreeuwen? Neem de tijd om te luisteren. Als je niet luistert, ben je doof voor een stem van Amerika. Dus ik denk dat we naar ons allemaal luisteren, en dan nemen we de beste beslissing die we kunnen.

"We zijn meer verdeeld dan ooit, dus de brug die ons samenbrengt, is dat we elkaar bereiken en liefhebben, want dat is wat ons door waarschijnlijk de meest verdeelde tijden heen zal helpen die we hebben gehad. Ik wil dat de verdeelde tijden achter ons liggen. Zolang je mensen hebt zoals de Bidens die er alles aan doen om dingen goed te maken, wat het ons ook kost wat betreft de strijd en het werk dat je moet doen, daar zijn ze voor. En dat geeft me een goed gevoel, want ik wil de komende 10 jaar van mijn leven niet verdeeld doorbrengen, ”voegde hij eraan toe. 'Ik ben het zo zat om verdeeld te zijn. We willen allemaal weer bij elkaar komen. Het is iets moois. "

Kaal en akoestisch

Brooks zei dat hij het kaal en akoestisch gaat doen, zodat de muziek kan doorkomen en spreken. “Mijn baan is vrij eenvoudig. Het is mijn taak als ze naar mij wijzen, ik doe waarvoor ik ben waarvoor ik hier op deze aarde werd neergezet. En dat is muziek zingen, tijdens een feest, op een eervolle dag, in dit land waar de nieuwe president het overneemt. Het is een prachtige dag voor ons allemaal omdat we ons op de toekomst kunnen concentreren. Het is een eerbetoon om de mensen te bedanken die hun leven voor dit land hebben toegewijd.

"Het minste dat ik kan doen is mijn gitaar pakken, daar naar boven gaan en spelen als ze naar me wijzen", zei hij, "en beschouw het gewoon als de grootste eer die je kunt hebben als muzikant in het beste land ter wereld. . "

Sinds 1901 plant het Joint Congressional Committee on Inaugural Ceremonies (JCCIC) volgens de 20e wijziging van de Amerikaanse grondwet de inaugurele plechtigheden van de verkozen president en de verkozen vice-president van de Verenigde Staten in het Capitool. De ambtstermijn van elke gekozen president van de Verenigde Staten begint om 12.00 uur op 20 januari van het jaar dat volgt op de verkiezing, en elke president moet de ambtseed afleggen voordat hij de taken van de functie op zich neemt.

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­