maandag, 19 april 2021 07:56

56ste Academy Of Country Music Awards (ACM Awards)

ACM Awards - Academy Of Country Music Awards

De winnaars zijn aangekondigd voor de 56TH ACADEMY OF COUNTRY MUSIC AWARDS ™. Vanacht presenteerden Keith Urban en Mickey Guyton de show op drie iconische countrymuzieklocaties: het Grand Ole Opry House, het historische Ryman Auditorium in Nashville en The Bluebird Cafe, evenals optredens op legendarische locaties in de stad, waaronder de Station Inn, Bridge Building en op Broadway .

De hoogste eer van de Academie, Entertainer of the Year, werd toegekend aan niemand minder dan Luke Bryan, waarmee dit zijn tiende overwinning in het algemeen klassement en derde voor Entertainer of the Year is. De 56e ACM Awards bevatten een all-star line-up van samenwerkingen en memorabele optredens met 25 optredens, 31 artiesten en 31 hits.

Show hoogtepunten :

Miranda Lambert en Elle King trapten de show af en rolden in stijl naar het Grand Ole Opry House, gekleed in zwart leren motorjassen met franjes en namen het podium over met de wereldtelevisiepremière van hun partysong, 'Drunk (And I Don 't Wanna Go Home). "

Chris Young en Kane Brown stonden op het Ryman-podium met hun song 'Famous Friends'.

Thomas Rhett speelde 'Country Again' en volgde met de première van 'What’s Your Country Song'.

Chris Stapleton zong 'Maggie's Song' en werd op het podium van The Bluebird Cafe vergezeld door Miranda Lambert.

Het getrouwde stel, Maren Morris en Ryan Hurd zongen 'Chasing After You' hun eerste duet samen.

Lady A wiegde stonden in het Bridge Building te Nashville met hun nummer 'Like a Lady' en Ashley McBryde speelde 'Martha Divine'.

Jimmie Allen werd verrast door Brad Paisley voor een duet van "Freedom Was a Highway", terwijl New Female Artist of the Year Gabby Barrett haar single "The Good Ones" uitvoerde vanuit het intieme Bluebird Cafe.

Dierks Bentley en duo The War and Treaty speelden U2's aangrijpende klassieker 'Pride (In The Name of Love)' in The Station Inn.

Geïntroduceerd door de legendarische Dolly Parton, speelde Carrie Underwood een medley van haar nieuwe album met gospelhymnen, 'My Savior', beginnend met 'Amazing Grace' en met een duet met CeCe Winans ze zongen 'Great Is Thy Faithfulness' en 'The Old'.  Om de set af te maken, kregen ze gezelschap van het Belmont University Choir voor 'How Great Thou Art'.

Eric Church gaf een energieke uitvoering van zijn nummer "Bunch Of Nothing" in de Ryman.

Dan + Shay debuteerde hun laatste release "Glad You Exist" in het Bluebird Cafe met een akoestische ballad-uitvoering.

Gesteund door een strijkorkest, gaf Luke Combs een gepassioneerde uitvoering van "Forever After All" vanuit het Grand Ole Opry House.

Miranda Lambert, de meest genomineerde en bekroonde ACM-artiest, trad ook op en speelde samen op haar gitaar "In His Arms" met Jack Ingram en Jon Randall.

Kenny Chesney keerde terug naar het podium van de ACM Awards voor de wereldpremière op televisie van 'Knowing You'.

De Academie bracht ook hulde aan de levens die het afgelopen jaar in de country gemeenschap zijn gegaan.

Alan Jackson speelde twee back-to-back-hits, een speciale mashup van "Drive (For Daddy Gene)" en "You'll Always Be My Baby."

Blake Shelton vierde de twintigste verjaardag van zijn eerste single "Austin" en volgde met een uitvoering van zijn nieuwste single "Minimum Wage".

Na hun dubbele overwinning met Single of the Year Award en Music Event of the Year, zongen Carly Pearce en Lee Brice hun gezamenlijke nummer 'I Hope You’re Happy Now'.

Mickey Guyton, gastvrouwvan de 56e ACM Awards, gaf een soulvolle uitvoering van "Hold On" van het Grand Ole Opry House.

In navolging van zijn collega-presentator, de 56e gastheer van de ACM Awards, verlichtte Keith Urban het Grand Ole Opry House-podium met een energieke set "Tumbleweed".

Kelsea Ballerini en Kenny Chesney gaven een ontroerende uitvoering van "half of my hometown" ter ere van hun gedeelde geboorteplaats Knoxville, TN.

Little Big Town gaf een dynamische, strakke drumline-uitvoering op Broadway van "Wine, Beer, Whiskey."

Na het optreden van 'I’m Not For Everyone' in de Ryman sloot Brothers Osborne de show af met een hartverscheurende uitvoering van 'Dead Man’s Curve'.

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­