dinsdag, 12 september 2023 10:13

Concertverslag: Robert Jon & The Wreck 5 - Melkweg Amsterdam

Door

De oude zaal van de Melkweg is goed gevuld. Overal lopen mensen met shirt van Southern rock bands. Soms zie ik zelfs een tattoo voorbijkomen van Lynyrd Skynyrd. En dan komt de vraag is Southern Rock Country? Waarschijnlijk roept iedereen NEE. Maar roepen veel country artiesten wel erg beïnvloed te zijn door bands uit dit genre. En waarschijnlijk is dit andersom ook.

 

robert jon the wreck 5 melkweg amsterdam

 

Concertverslag: Robert Jon & The Wreck 5

Genoeg over stijlen muziek. Om half 8 gaan de deuren open en even voor half 9 komt de band het podium op. Robert Jon & The Wreck 5 mannen die heel even hun instrumenten pakken en dan beginnen met spelen. Ze trappen af met “Pain”. De gitarist, die weggelopen lijkt te zijn uit een oude jaren 70 film, laat zien en horen een prachtige snaar beheersing te hebben. Robert zingt met volle overgave en blijft dit doen.

 

robert jon the wreck 5 melkweg amsterdam

 

Na “Do you Remember” en Fighter. Word het titelnummer van hun nieuwe album gepeeld. “Right into the Light”. Prachtig zoals de band het speelt.

 

robert jon the wreck 5 melkweg amsterdam

 

Oude en nieuwe nummers worden gedurende de show afgewisseld en elk lid krijgt zijn 3 minutes of fame en speelt zijn solo. Als we dan bij het laatste nummer van de set komen word er een erg lange versie van Cold Night gespeeld. Heerlijke gitaarsolo en een hoop lol op het podium zorgen ervoor dat dit nummer bijna 10 minuten lang word( het lijkt wel op Free Bird, werd ook steeds langer)

 

robert jon the wreck 5 melkweg amsterdam

 

Heel even verlaat de band het podium en komt terug om nog 1 nummer te spelen. Ook een lange versie van LLoth

 

robert jon the wreck 5 melkweg amsterdam

 

Even na 22.00 gaat het licht aan. Op naar de merchandise. Gelukkig contanten bij me. De PIN werkt niet toch een shirt bemachtigd. Snel naar de tram. Vrijdag staan we weer in de oude zaal

 

robert jon the wreck 5 melkweg amsterdam

 

setlist robert jon

 

Gezien:  6 september 2023, Melkweg Amsterdam

 

Lees ook...

­