donderdag, 06 februari 2020 13:28

Concertverslag: Kane Brown | Melkweg Amsterdam

Door

Kane Brown - Thank you for making my dreams come true

Vandaag maakten we gebruik van de mogelijkheid om bij MILK te eten voorafgaand aan het concert. Vanuit het restaurant loop je zo de Melkweg binnen en zo hoef je dus niet lange tijd buiten in de rij te staan. Dat is een mooie bijkomstigheid, want daarbuiten is het koud.

Het concert is uitverkocht, maar daar merk je dus weinig van als je via het restaurant de zaal in gaat. Wat wel opvalt, is dat het al vroeg druk begint te worden in de zaal. Terwijl er normaal best veel mensen wat later arriveren, heeft iedereen er vanavond voor gezorgd dat ze er bijtijds zijn.

Door Rianne Temmen

Tijdens het wachten wordt - zoals gebruikelijk - weer allerhande muziek gedraaid. Voor ieder wat wils. Tegen negen uur dimt het licht en horen we regen en oorverdovende donderslagen. De zaal trilt. Dan komt de band op en vanaf de eerste seconde is het volop genieten. Wat hebben deze muzikanten er zin in. Uiteraard volgt Kane zelf al snel en wat doet hij het goed live! Zijn oortje valt de hele tijd uit, maar voor de kwaliteit van zijn zang maakt dat absoluut geen verschil.

 

Kane Brown Melkweg Amsterdam

 

Kane vertelt tussen de nummers door ook een en ander over zijn achtergrond en beweegredenen om bepaalde nummers te schrijven. Hij doet dat niet met de gezonde zelfspot die we van de meeste Country-artiesten gewend zijn, maar dat doet helemaal geen afbreuk aan de show of het verhaal. Juist niet.

Hij merkt op dat de zaal niet groot is en dat dit zorgt voor een intieme show. Hij heeft nog nooit zo dicht bij het publiek gestaan. Dat zorgt enige tijd later voor excuses over en weer als hij per ongeluk een (on)gelukkige fan raakt met zijn microfoonstandaard.

 

Kane Brown Melkweg Amsterdam

 

Desalniettemin is het publiek enthousiast. En Kane daardoor ook. Het is voor hem de eerste keer dat hij in Europa is. Vooral de kleine afstanden tussen de verschillende landen en (hoofd)steden spreken hem aan.

Dat hij niet vergeten is hoe het voor hem allemaal begon, blijkt wel. Hij vertelt hoe hij in 2014 is begonnen met het plaatsen van zijn muziek op social media, waardoor hij al snel een platencontract aangeboden kreeg. Dat zijn fans daarbij een grote rol spelen, weet hij ook. ‘Thank you for making my dreams come true’.

 

Kane Brown Melkweg Amsterdam

 

Tijdens de show valt vooral de hele grote man met de kleine viool op. Tussendoor merkt Kane over hem op: ‘ik dacht altijd al dat ik klein was, maar nu helemaal’.

Na het spelen van de grote bekende hits, maakt hij tijd om de verhalen te vertellen achter de nummers ‘Learning’, ‘For my daughter’ en ‘Homesick’. Niet alleen de verhalen achter de nummers, maar ook de emotie die hij weet over te brengen tijdens het zingen ervan, maakt dat sommigen toch een traantje wegpinken.

 

Kane Brown Melkweg Amsterdam

 

Net als in het echte leven, komt ook in deze show na regen zonneschijn en de emotionele nummers worden opgevolgd door zijn heerlijke zomerhit ‘Short skirt weather’. Iedereen zingt uit volle borst mee.

Tijdens het concert laat Kane diverse keren vallen dat hij Amsterdam helemaal geweldig vindt. ‘Amsterdam is everybody’s favourite place’. In Nashville is iedereen een artiest, dus is iedereen ook een criticus. Maar Amsterdam is intiem en ‘freaking amazing’.

 

Kane Brown Melkweg Amsterdam

 

Nadat hij tijdens ‘One thing right’ nog enkele dansmoves en zelfs de moonwalk laat zien, is het tijd voor een mashup van bekende covers. Ook de band wordt voorgesteld en zij laten zien dat ze ook zonder Kane hun mannetje wel staan.

Na het brengen van ‘Heaven’ verlaat Kane het podium. Maar niet voor lang. De zaal staat op z’n kop. Er wordt niet alleen hard geklapt en gegild, maar ook gestampt en al snel klinkt het in koor: ‘We want more!’ Uiteraard komt Kane terug en sluit af met ‘Lose it’. Tijdens dit nummer kregen diverse fans, waaronder ondergetekende, nog een hand van Kane. Net toen het erop leek dat het niet beter kon worden...

 

Kane Brown Melkweg Amsterdam

 

Deze show was geweldig en zeker voor herhaling vatbaar.

PS Op enig moment tijdens de show ben ik mijn stem kwijtgeraakt. Mocht iemand die gevonden hebben, dan wil ik hem graag terug ;)

 

Gezien: 5 februari 2020, Melkweg, Amsterdam

 

Fotografie: Marc Van Der Maas

 

­