wie is Toby Keith

Over Toby

Toby Keith kreeg zijn eerste gitaar toen hij 8 jaar was. Hij werkte bij een cafe gerund door zijn grootmoeder terwijl hij op school zat. Nadat hij klaar was met zijn werk, stond de huisband hem toe om mee te doen op het podium.

Toby Keith ging werken in de olievelden van Oklahoma na het behalen van de middelbare school. Hij ontmoette zijn vrouw, Tricia, in 1979 in een club waar zijn band, Easy Money, optrad; ze gingen drie jaar met elkaar voordat ze trouwden. Gedurende twee jaar, in het begin van de jaren '80, speelde hij defensief voor de Oklahoma Drillers, een semipro-team dat is aangesloten bij de Oklahoma Outlaws van de USFL.

Zijn titelloze debuut uit 1993 werd platina; en de single "Should've Been a Cowboy" van dat album werd het meest gespeelde countrynummer van de jaren negentig. Toby schreef de single "Courtesy of the Red, White and Blue" uit 2001 als reactie op de aanslagen van 11 september en als eerbetoon aan het patriottisme van zijn overleden vader.

In 2005 richtte hij zijn eigen platenmaatschappij Show Dog Nashville op
Het eerste album dat onder het nieuwe label werd uitgebracht, was White Trash With Money uit 2006.

Echtgenote / kinderen
Echtgenote / kinderen

Toby Keith is getrouwd met Tricia Lucas Covel, ze ontmoette elkaar in een nachtclub te Oklahoma in 1981 toen hij nog maar 20 jaar oud was en zij 19. Na drie jaar daten, kreeg het paar op 24 maart 1984 trouwen.

Na hun huwelijk adopteerde Toby Tricia's dochter Shelley en het paar verwelkomde dochter Krystal en zoon Stelen in het gezin. 

waar woont Keith
waar woont Keith

De famillie Keith woont op een ranch een land in de buurt van het plaatsje Moore in Oklahoma

Hoe oud is Keith
Hoe oud is Keith

Toby is geboren op 8 juli 1961 en heeft een lengte van: 1,91 m

Toby Keith

De eerste vier studioalbums van Toby zijn Toby Keith 1993, Boomtown 1994 , Blue Moon 1996 en Dream Walkin uit 1997. Plus een Greatest Hits. Deze albums werden alle uitgebracht op het Mercury Records label, Toby verliet Mercury in 1998. Deze albums kregen alle een goud certificering of hoger. Ze produceerde hits waaronder "Should've Been a Cowboy" welke de meest gedraaide country song van de jaren ‘90 was.
In 1998 tekende Toby bij het label DreamWorks Records Nashville. Hier bracht hij zijn doorbraak single uit "How Do You Like Me Now? " . Het nummer is de titeltrack van zijn album uit 1999 met dezelfde naam. 

Zijn volgende drie albums “Pull My Chain” ”Unleashed” en “Shock'n Y'all” leverde drie #1 op, alle albums werden multi-platina gecertificeerd.

Een tweede Greatest Hits volgde in 2004, daarna bracht Toby Keith “Honkytonk University” uit . Wanneer DreamWorks sloot in 2005 richtte Keith het label “Show Dog Nashville”op . Deze fuseerde met Universal South Records en werd “Show Dog-Universal Music” in december 2009.

Keith Urban
  • Naam: Toby Keith Covel
  • Geboren: 8 juli 1961
  • Hometown: Clinton, Oklahoma
  • Top Songs: “Red Solo Cup” “My List” “Should've Been A Cowboy”
  • WeetjeHij wilde eigenlijk profvoetballer (american) worden.

Toby Keith heeft zeven albums uitgebracht op Show Dog / Show Dog-Universal. White Trash With Money uit 2006, Big Dog Daddy uit 2007, That Don't Make Me a Bad Guy, uit 2008 , American Ride uit 2009, Bullets in the Gun uit 2010 , Clancy’s Tavern uit 2011', Hope on the Rocks uit 2012, en Drinks After Work uit 2013. Evenals de compilatie 35 Biggest Hits in 2008.

In 2006 maakte Toby Keith zijn acteerdebuut met de hoofdrol in de film “Broken Bridges”. Samen met komiek Rodney Carrington in de film Beer for My Horses uit 2008.

Bij elkaar heeft Toby Keith zestien studio albums, twee kerst albums, en drie compilatie albums uitgebracht. Met bij elkaar meer dan veertig singles in de Billboard Hot Country Songs lijst. Waaronder negentien nummer een hits en zestien Top Tien hits. Zijn langdurigste nummer een hits zijn " Beer for My Horses "(een duet uit 2003 met Willie Nelson ) en " "As Good as I Once Was" bijde zes weken op #1. Hij heeft meer dan 40 miljoen albums wereldwijd verkocht.

 

Toby Keith in Nederland

In November 2011 stond Toby in een bomvolle Paradiso. Het blijkt dat Toby een fanbase heeft in Nederland want iedereen zong de songs uit volle borst mee.

Toby Keith Biografie

 

Het vroege leven

Toby Keith werd geboren in Clinton, Oklahoma als zoon van Carolyn Joan (née Ross) en Hubert K. Covel, Jr. Hij heeft een zus Tonni en een broer Tracy. Het gezin woonde voor een paar jaar in Fort Smith in de staat Arkansas. Toen Toby naar de lagere school moest verhuisde het gezin naar Moore in de staat Oklahoma (een voorstad van Oklahoma City ).

Voordat de familie verhuisde naar Moore bezocht Toby Keith altijd in de zomers zijn grootmoeder in Fort Smith. Zijn grootmoeder bezitte de club “Billie Garner’s Supper”in Fort Smith. 

Toby Keith raakte geïnteresseerd in de muzikanten die daar kwamen om te spelen. Hij deed klusjes in de supper club en begon mee te spelen met deband . Hij kreeg zijn eerste gitaar op de leeftijd van acht.

In het plaatsje Moore ging Toby Keith naar de scholen “Highland West Junior High” en “Moore High School”. Waar hij de “defensive end” was in het american football team.

Toby Keith behaalde zijn diploma op “Moore High School” en ging werken als hulpje op een booreiland in de olievelden. Hij werkte hij zich op tot operation manager. Op de leeftijd van 20 jaar vormde hij en zijn vrienden Scott Webb, Keith Cory, David "Yogi" Vowell en Danny Smith de Easy Money Band. Ze speelde in lokale bars en Toby bleef werken in de olie-industrie. Af en toe zou hij moeten vertrekken in het midden van een concert, als hij opgeroepen werd om te werken in het olieveld.

In 1982 ging het niet goed met de olie-industrie in Oklahoma en raakte Toby Keith werkloos. Hij viel terug op zijn voetbal training en speelde defensief met het team “Oklahoma City Drillers”. Terwijl hij zou blijven optreden met zijn band. Toby probeerde in hoger geplaatste football teams te geraken maar keerde terug om opnieuw te concentreren op muziek. Zijn familie en vrienden waren twijfelachtig dat hij zou slagen. In 1984 ging zijn band Easy Money in verschillende de honky tonks spelen door Oklahoma en Texas  

 

Toby Keith

 

Muzikale carrière

Begin 1990 ging Toby Keith naar Nashville Tennessee, waar hij vaak te vinden was op Music Row en op een plaats genaamd Houndogs. Hij verspreide op deze manier kopieën van een demo tape van de band bij de diverse platenmaatschappijen die hier gevestigd zijn.

Er was geen belangstelling door de platenmaatschappijen en Toby Keith keerde depressief terug naar huis. Hij had zichzelf beloofd een platencontract te hebben en een carrière in de muziek tegen de tijd dat hij 30 jaar oud zou zijn.

Een stewardess en fan van hem gaf een kopie van de demo tape terwijl zij op reis was aan Harold Shedd een werknemer bij Mercury Records. Shedd genoot van wat hij hoorde, ging naar een live optreden van Toby Keith en daarna tekende hij een platencontract bij Mercury.

 

Peso In My Pocket

Na 6 jaar  wachten bracht Toby Keith op 15 oktober 2021 zijn nieuwste studioalbum‘Peso In My Pocket’ uit. Het is weer een typische Toby Keith-plaat. Lees de recensie HIER

 

Acteercarrière

Toby Keith gaf ook een reeks van televisiereclames voor het bedrijf “Telecom USA”. Ook speelde hij in Ford commercials en zong originele songs zoals " Ford Truck Man" en “Field Trip Look Again". Dit terwijl Toby in de reclames in een Ford Truck rijd.  

Toby Keith maakte ook een verschijning op de eerste aflevering van “Total Nonstop Action Wrestling” (toen NWA-TNA). Dit was een wekelijkse pay-per-view uitzending op 19 juni 2002. Later zou hij meerdere keren verschijnen.

In het najaar van 2005 filmde hij Broken Bridges. Geschreven door Cherie Bennett en Jeff Gottesfeld en geregisseerd door Steven Goldmann . De speelfilm van Paramount / CMT Films werd uitgebracht op 8 september 2006. In dit hedendaagse verhaal wat zich afspeelt in de kleine stad van Tennessee. Hij speelt Toby Keith de karakter Bo Price, een aangespoelde muzikant. De sterren in deze film zijn ook Kelly Preston , Burt Reynolds , Tess Harper , en Lindsey Haun. Keith schreef en speelde in de film “Beer for My Horses” uit 2008. De film is gebaseerd op de hit uit 2003 met dezelfde naam van Toby Keith en Willie Nelson.

 

Zakelijke ondernemingen

In 2005 opende Toby Keith de restaurants “Toby Keith's I Love This Bar & Grill” in Oklahoma City. En Tulsa, Oklahoma. Inmiddels heeft hij meerdere restaurants.

 

Wil je nu nog meer weten over Toby Keith klik dan HIER

 

Image

Overzicht nummer 1 hits:

• "Should've Been a Cowboy"
• "Who's That Man"
• "Me Too"
• "How Do You Like Me Now?!"
• "You Shouldn't Kiss Me Like This"
• "I'm Just Talkin' About Tonight"
• "I Wanna Talk About Me"
• "My List"
• "Courtesy of the Red, White, & Blue (The Angry American)"
• "Who's Your Daddy?"
• "Beer for My Horses" (duet met Willie Nelson)
• "I Love This Bar"
• "American Soldier"
• "Whiskey Girl"
• "As Good as I Once Was"
• "Love Me If You Can"
• "She Never Cried in Front of Me"
• "God Love Her"
• "American Ride"
• "Made in America"

 

Alle albums van Toby 

LINKS | TOBY KEITH
LINKS | TOBY KEITH
­