TV Serie recensie: Nashville

StarStarStarStarStar

TV Serie recensie: Nashville  

 Start : 2012
Status: Seizoen 03 Episode 01

 

Deze serie mag niet ontbreken in de kijklijst van de hedendaagse countryliefhebber. De afleveringen zitten boordevol goede muziek en uiteraard de nodige drama. Nashville verteld het verhaal beginnende en gevestigde artiesten die worstelen met de perikelen van het leven. Denk hierbij aan de liefde, familie, keuzes, macht, alcoholisme en zelfs homoseksualiteit. De karakters zijn sterk en geloofwaardig neergezet en kunnen stuk voor stuk ook nog een aardig potje zingen.

Nashville

Interessant is het ook om inzicht te krijgen in het artiesten leven. Zo zie je onder andere het songwriting proces, het werken in de studio en het reilen en zeilen van de platenmaatschappijen. Oke, het blijft een serie dus de boel zal vast wat geromantiseerd zijn, niettemin kijkt het lekker weg en blijft het informatief.

 

De serie zelf brengt ook artiesten voort. Zo zijn onder andere Lennon (15) en Maisy (10) de zusjes die Maddie en Daphne in de serie spelen in het echt ook zusjes. Om hun visum vanuit Canada te bewerkstelligen plaatsten ze een filmpje van hun zangkunsten op YouTube. Dit filmpje werd zo goed bekeken dat ze uitgenodigd werden om op te treden bij Good Morning America. In het eerste seizoen spelen de muzikale zusjes een prachtige cover van The Lumineers “Ho Hey”. Dit nummer bereikte zelfs de Billboard Hot Country Songs. Ondertussen hebben de dames een EP uit genaamd “Live YouTube Sessions”

 

De outside locaties waar de opnames plaastsvinden zijn veelal authentiek. Zo komt veelvuldig het beroemde Bluebird Cafe in beeld. Ook komt het Grand Ole Opry House aan bod. Niet alleen beroemde plaatsen maar beroemde mensen verschijnen ook meerdere malen in de serie. Zo eindigde de eerste aflevering van het derde seizoen met een optreden van Florida Georga Line.

 

CD Soundtrack Nashville

De muziek uit de serie Nashville is zo populair dat elk seizoen vergezeld wordt met een muzikaal album van maar liefst 4 cd’s. Hierop zingen de acteurs onder andere songs uit de serie. De cd’s bevatten bijna alleen maar ballads. Jammer is dit wel, ze hadden beter één goede cd kunnen maken. Helaas slaan ze zo de plank een beetje mis.

 

Een topper is aflevering 100 van seizoen 2. Deze real life show werd na het einde van het seizoen uitgezonden. Volledig toegewijd aan de muziek die te horen was in de serie. Het bestaat uit diverse prachtige optredens van de acteurs. Tussendoor zien we aan tafelgesprekken hoe de cast elkaar leerde kennen. Tevens komen we erachter hoe de originele songwriters aan hun inspiratie kwamen. Wederom valt hierbij de Australische zangeres Clare Bowen (Scarlett O’Connor) enorm op. Ze heeft zo’n engelachtige stem. Heel bijzonder.

 

Clare Bowen

 

De acteurs zijn zeer sterk gecast, en geroemd voor hun rollen. Verrassend was het ook om de Nederlandse Michiel Huisman op het doek zien te verschijnen.

 

Michiel Huisman

 

Ondertussen is de eerste aflevering van het derde seizoen in Amerika uitgezonden. Helaas is de serie niet te zien op de Nederlandse televisie. De DVD box is uiteraard wel te bestellen via internet.

 

Ben je countryfan en toevallig ook nog een vrouw? Dan kan je deze serie al helemaal niet missen. Zie het als de Grey’s Anatomy van de country scene. Hopelijk volgen er nog vele top seizoenen van deze topserie. Wij wachten met smart.

  

Meer recensies...

­