Album recensie: Steve Moakler EP

Steve Moakler

Steve Moakler EP 

Release – 16 Maart 2016
Platen label – Creative Nation Records

 

Ook al staan er (helaas) maar vijf nummers op de nieuwe EP van Steve Moakler, het is duidelijk dat 2016 de grote doorbraak wordt van deze new country artiest. Zo heeft Steve een effectieve mix te pakken van country, pop en roots-rock invloeden. Ook al is hij niet bekend bij het grote publiek, Steve is al een aardig tijdje bezig met country muziek. Zo schreef hij onder ander mee aan nummers als 'Riser', voor het gelijknamige album van Dierks Bentley, en 'If Love Was Fair', afkomstig van Ashley Monroe's album The Blade. Daarnaast is de eerste single van de EP, 'Suitcase', geschreven in samenwerking met niemand minder dan country ster Thomas Rhett. Als ik Thomas zou zijn, zou ik Steve zeker meenemen als voorprogramma in de Melkweg Amsterdam aankomende november. Mocht iemand het nummer van Thomas in z'n telefoon hebben staan...

 

Steve Moakler is opgegroeid in Pittsburgh, Pennsylvania. Tijdens zijn college jaren heeft hij zich gesetteld in Nashville, Tennessee, waar hij nu helemaal op z'n plek is. Na twee jaar te hebben gestudeerd aan Belmont University in Nashville vond Steve het wel prima. Hij besloot te stoppen met school en zich volledig te focussen op muziek. Er volgden drie albums die vooral veel catchy pop-liedjes bevatten. Hier en daar wat kleine gigs en een paar van zijn nummers werden bij slechte Amerikaanse drama series gedraaid, pop was het toch niet helemaal... Het begint nu dus pas echt voor Steve Moakler, sinds hij in 2015 tekende bij Creative Nation van Luke Laird (Grammy Award winnaar en producer van o.a. Kenny Chesney, Brad Paisley, Toby Keith, Eric Church en eigenlijk iedereen in de country scene). Hierna volgde de bovengenoemde hits, deze EP en zijn Grand Ole Opry debuut.

 

De EP opent met het country-roots lied 'Steel Town', een ode aan de plek waar hij is opgegroeid, Pennsylvania. Hij begint kaal, met een akoestische gitaar, waarna het nummer steeds verder de harmoniën opbouwd met steelgitaar tot in het refrein alles erin knalt. Het nummer voelt heel authentiek aan en laat je goed kennismaken met de singer-songwriter Steve Moakler.

Het lijkt alsof alle liedjes op deze EP klaar zijn voor de radio, zo goed geproduceerd voelen de nummers aan. Vooral het nummer 'Suitcase' is zo'n nummer. Een aanstekelijk nummer met tekst die veel mensen zal aanspreken; gewoon genieten van het simpele leven in plaats van onmogelijke dromen naar rijkdom volgen.

Ook de daaropvolgende nummers geven een boost aan de EP, aangezien er leuke afwisselingen zijn. Zo is 'Jealous Girl' een meer uptempo liedjes, met een commerciële pop/rock twist eraan. 'Summer Without Her' is de enige echte ballad op de EP. Een iets donkerdere vibe, gevuld met elektrische gitaren. De EP eindigt met de vrolijke en relaxte 'Love Drunk'. Een typische nummer voor een zomerse dag op het strand, met een heerlijk biertje/wijntje/colatje/piña colada (vul zelf maar in) in je hand, inclusief meezing refreintje!

 

Een hele toffe eerste country release voor Steve Moakler, en we kunnen niet wachten om te horen wat hij hierna zal brengen. Hij is duidelijk een hele talentvolle singer-songwriter, eindelijk eens wat anders dan alle bro-country artiesten. Mooie vrouwen, veel drank en leuke feestjes... Het wordt tijd voor iets nieuws, het wordt tijd voor meer van Steve Moakler! Laat ons weten wat je van het album vind door een reactie hieronder te plaatsen.

 

Official iTunes Amazon Google Play | Facebook Twitter

 

 

Meer recensies...

­