Recensie: Russell Dickerson - Southern Symphony

Russell Dickerson - Southern Symphony

Russell Dickerson
Southern Symphony

Laten we 2021 aftrappen met de recensie van een feelgoodalbum. Een maand geleden, op 4 december 2020, verscheen als een van de laatste albums van 2020, de nieuwe plaat van Russell Dickerson, getiteld ‘Southern Symphony’. Russell’s tweede studioalbum, na ‘Yours’ uit 2017. Tien nummers lang zingt hij over de liefde en over het bouwen van feestjes. Zijn er betere en positievere onderwerpen te bedenken?

Door Cedric Davids

Het album opent met het uptempo ‘Never Get Old’. Onmiddellijk een ode aan de liefde, want Russell geeft aan dat hij sommige dingen en personen nooit beu wordt: wijn, goud, whiskey en zijn geliefde en vooral haar liefde. De ode vloeit naadloos over in het uptempo ‘Home Sweet’: thuis is niet alleen een huis, maar overal waar ik met jou samen ben. De ballad ‘All Yours, All Night’ is dan weer het verhaal van een passionele nacht (‘All day you’ve been on my mind, now I’m all yours, all night’).

Onze liefde wordt elke dag sterker, zingt Russell op de ballad ‘Love You Like I Used To’. En in het semi- uptempo ‘Forever For A Little While’ maakte een (korte) roadtrip met zijn geliefde hem zo gelukkig dat het toen reeds leek alsof ze voor eeuwig bij elkaar zouden zijn. Daarna is het de beurt aan de semi- uptempo partysong ‘It’s About Time’, waarin Russell samen met de heren van Florida Georgia Line een (country)feestje bouwt.

De laatste vier songs op het album gaan opnieuw over de liefde. Het uptempo ‘Honey’ is een nieuwe lofzang over zijn geliefde. En dat is de titeltrack, de prachtige ballad ‘Southern Symphony’, ook, maar tevens bezingt Russell in dit nummer de liefde voor zijn geboortestreek in het Zuiden van Amerika (‘A Southern Symphony is where I come from a love song’). Het semi-uptempo ‘Come To Jesus’ is opnieuw een ode aan zijn geliefde, die hem op het rechte pad houdt (‘I am a little devil on her shoulder and she is my come to Jesus’). Het slotnummer, het semi-uptempo ‘Waiting For You’, is... u raadt het al, eveneens volledig gewijd aan zijn geliefde (‘Girl, I have been waiting for you my whole life’). Let ook op de erg prettige toevoeging van een saxofoon aan deze song.

‘Southern Symphony’ is een heerlijk feelgood album. En helemaal wanneer je houdt van de stijl van Florida Georgia Line, Kane Brown en (een vrolijke versie van) Sam Hunt. Een album dat bol staat van de liefde. En dat is iets waar we allemaal nood aan hebben en al helemaal in deze bizarre tijden. Een aantal jaren geleden trad Russell Dickerson op als voorprogramma van Darius Rucker in Paradiso Amsterdam. En toen leek het al meer op een optreden met twee headliners in plaats van een voor- en een hoofdprogramma. Met dit tweede album heeft Russell duidelijk voldoende materiaal bij elkaar gezongen voor een eigen headlinershow. En hopelijk zien we hem dan ook gauw optreden met zijn ‘Southern Symphony’ tour in Nederland.

 

Release – 4 december 2020
Platen label – Triple Tigers

 

Russell Dickerson - Southern Symphony

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­