Recensie: Texas Hill - Heaven Down Here

Texas Hill - Heaven Down Here

Texas Hill
Heaven Down Here

Door Cedric Davids

Hou je van meerstemmige songs en een retro (‘70’s) sound? Dan val je ongetwijfeld voor ‘Heaven Down Here’, het debuutalbum van de heren van Texas Hill, dat op 21 januari 2022 werd gereleased. Texas Hill is een trio, dat bestaat uit Craig Wayne Boyd (Winnaar van The Voice USA 2014), Adam Wakefield en Casey James. Op hun debuutalbum behandelen ze thema’s als geluk, ongeluk, hoop, eenzaamheid, liefde, verleiding en break ups.

Het openingsnummer en tevens de titeltrack is het semi-uptempo ‘Heaven Down Here’: het is niet altijd even makkelijk te vinden, maar als je heel goed zoekt, dan ontdek je dat er voor iedereen wel ergens een stukje hemel op aarde is weggelegd (‘There’s a heaven down here on earth.’). Het tweede nummer is de ballad ‘For The Love Of It’: wanneer je iets onderneemt, doe het steeds uit passie en met hart en ziel (‘Don’t just do it ‘cause you can, you got to do it for the love of it.’). Een extended, 6 minuten durende, encore versie van deze song is tevens ook als slotnummer te horen op ‘Heaven Down Here’.

Het uptempo, een tikkeltje jazzy klinkend ‘Up One Side’ is een ode aan de liefde (‘I never do get tired of being her man / She’s got me eating right out of her hand.’). Dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is horen we terug op het semi-uptempo ‘Four Roses’. Een verhaal over een verbroken relatie, waarvan de intro erg doet denken aan het bekende ‘In The Summertime’ van Mungo Jerry. De 6 minuten durende ballad ‘Love Me When I’m Leaving’ gaat over twee mensen die uit elkaar zijn gegroeid omdat een van de partners voor zijn werk heel vaak ver van huis is.

 

Texas Hill
Texas Hill

 

Ik heb enkel vluchtige relaties en eigenlijk ben ik erg eenzaam, is het onderwerp van het semi-uptempo ‘Neon Heart’ (‘She is déjà vu dressed in blue / But that’s ok with me and my neon heart.’). De ballad ‘Easy On The Eyes’ lijkt qua melodie en titel een kopie van ‘Easy’ van de Commodores: zij is een hartenbreekster en ik kan het weten (‘She’s easy on the eyes and hard on a heart.’). Het semi-uptempo ‘Where The Lonely Go’, een song die door de Mexicaanse vibes, de trompetten en de accordeon ook in het repertoire van The Mavericks zou passen, is opnieuw een song over eenzaamheid (‘Let’s go where the lonely go, let’s do what the lonely do.’).

Het semi-uptempo ‘Love Is A River’ leert ons het volgende over de liefde: liefde is niet te sturen, soms staat de liefde op een laag pitje, soms is de liefde onstuimig (‘Love is a river beyond our control, wild as a rapid or winding and slow.’). De heren van Texas Hill bezorgen ons een suikerrush op het uptempo ‘Sugar Cane’: ik kan geen genoeg van jou krijgen (‘Sugar Cane, that’s your name, every day I just suck it up, I can’t get enough of that sugar cane, I just can’t quit / Unrefined, she’s so fine, that girl is mine.’). Misschien wel het mooiste nummer op het album is de ballad ‘Darkest Sky’: zelfs in de meest donkere periodes in iemands leven gloort er licht aan de horizon (‘There’s a little bit of light in the darkest sky / A heart keeps beating even when it’s breaking.’). Een song met een prachtige, hoopvolle boodschap.

‘Heaven Down Here’ is een uitstekend debuutalbum van Texas Hill: 12 prima nummers, drie uitstekende stemmen, heerlijke meerstemmigheid en een plaat die nostalgie oproept. Texas Hill is een band die past in het rijtje Midland, Venice en High South. Het beluisteren van ‘Heaven Down Here’ bezorgt de luisteraar, ook al is het misschien maar tijdelijk, het gevoel dat je een stukje hemel op aarde hebt gevonden. Niets aan te merken op dit uitstekende album!

 

Heaven Down Here - Texas Hil

Release – 21 januari 2022
Platen label – Texas Hill Company / Queue Records LLC

Meer recensies...

­