Recensie: Old Dominion – Time, Tequila & Therapy

Old Dominion – Time, Tequila & Therapy

Old Dominion
Time, Tequila & Therapy

Door Cedric Davids

Op 8 oktober 2021 verscheen ‘Time, Tequila & Therapy’ van Old Dominion. Ondertussen alweer het vierde studioalbum van de heren van eerdere hits als ‘Hotel Key’, ‘Snapback’, ‘Break Up With Him’ en ‘Make It Sweet’. Het nieuwste album klinkt als een therapeutische roadtrip die handelt over liefde en (hoofdzakelijk verbroken) relaties en hoe daarmee om te gaan. Bent u klaar voor een 40 minuten durende therapeutische sessie waarin de heren van Old Dominion aan de hand van 13 nummers hun diepste zieleroerselen met ons delen?

Het album opent met het semi-uptempo ‘Why Are You Still Here’: wij zijn uit elkaar, maar ik kan je maar niet vergeten (‘If I lost you, why are you still here?’). Op de ballad ‘Hawaii’ wordt met weemoed teruggedacht aan een heerlijke tijd met zijn tweeën in Hawaii (‘Sometimes I wonder why we ever left Hawaii.’). En ook op de ballad ‘Walk On Whiskey’ wordt teruggedacht, ditmaal aan een mooie, heftige relatie die nu verleden tijd is (‘Sometimes the swinging doors don’t swing your way / They used to call us the life of the party, but now the party is over way too soon.’).

Wat is het toch moeilijk om vrouwen te begrijpen/doorgronden, is het onderwerp van de ballad ‘All I Know About Girls’ (‘All I know about girls is I don’t know nothing at all.’). Een vleugje van George Michael’s ‘Faith’ is terug te horen op het uptempo ‘Blue Jeans’, een ode aan de perfecte liefde (‘You fit me like blue jeans.’). De albumtitel heeft weliswaar geen eigen titeltrack, maar in de lyrics van het semi-uptempo ‘No Hard Feelings’ komt de titel wel voorbij: ik heb het heel moeilijk gehad toen onze relatie strandde, maar nu ben ik blij om te zien dat je weer gelukkig bent, ook al deel je jouw geluk nu met iemand anders (‘It took a little time, tequila & therapy, but now there is no hard feelings.’).

Daarna is het tijd voor het enige duet op het album. Samen met Gladys Knight zingt Old Dominion op de ballad ‘Lonely Side Of Town’ over het volgende: als je je eenzaam voelt mag je mij altijd bellen (‘If you’re ever on the lonely side of town, you need no reason to call me, I swear I’ll always hang around.’). De voorloper van de nieuwe plaat was het uptempo ‘I Was On A Boat That Day’. Ondanks de vrolijke, tropische vibes en het gebruik van een accordeon, vertelt deze song het verhaal van twee mensen die op een totaal andere golflengte zaten in hun relatie. Toch blijft dit lied een lekkere meezinger (‘She was looking for something better than me, I was looking for nothing, just riding the breeze / She was telling me so long, I was already so long gone.’). Het uptempo ‘Drinking My Feelings’ bevat een wel zeer apart therapeutisch advies: alcohol is voor mij de enige therapie om mijn verdriet om jou te vergeten (‘Gonna give myself another shot of therapy.’).

Op de ballad ‘Something’s The Same About You’ ontmoet het hoofdpersonage na vele jaren zijn ex in een bar (‘So much has changed about you, but something’s the same about you.’). Daarna is het de beurt aan het uptempo ‘I Wanna Live In A House With You Forever’, een aanstekelijk, vrolijk en romantisch klein liedje met een uitzonderlijk lange titel: ik wil voor altijd bij jou blijven (‘I wanna live in a house with you forever and ever, we ain’t gotta do nothing new not ever, no ever.’). Het uptempo ‘Don’t Forget Me’ gaat over het volgende: ik weet dat je verder wil met jouw leven en dat gun ik je ook, maar, alsjeblieft, vergeet me niet want ik zal er altijd voor je zijn (‘If you’re somewhere feeling empty, I’ll be right here where you’ve left me, don’t forget me.’). Op het slotnummer, het uptempo ‘Ain’t Nothing Wrong With Love’, stelt het hoofdpersonage vast dat er met de liefde helemaal niets mis is en trekt hij de conclusie dat er dan wel iets mis met hem moet zijn (‘Daddy had mama, Johnny had June, even that dish ran away with the spoon; ain’t nothing wrong with love, maybe I’m just too damn blind to see; so, if there ain’t nothing wrong with love, then it must be me.’).

‘Time, Tequila & Therapy’ is een album dat naadloos aansluit bij Old Dominion’s vorige albums ‘Meat And Candy’ (2015), ‘Happy Endings’ (2017) en ‘Old Dominion’ (2019). Een goed in het gehoor liggende plaat met een aantal songs met een hoge hitpotentie. Ondanks de niet zo vrolijke thema’s zorgen de heren van Old Dominion er toch voor dat je een goed gevoel overhoudt aan deze plaat. Een aantal jaren geleden zorgden ze voor een spetterend optreden in een uitverkochte Melkweg Amsterdam en vorig jaar zouden ze optreden tijdens het C2C festival in Amsterdam, maar ze cancelden last minute hun deelname aan dit festival omwille van de beginnende corona-pandemie. Hopelijk keren ze in 2022 terug naar Nederland om ‘Time, Tequila & Therapy’ live met het Nederlandse publiek te delen. Prima album!

Release – 8 oktober 2021
Platen label – Sony Music Entertainment

Meer recensies...

­