Recensie: Morgan Wallen - Dangerous: The Double Album

Morgan Wallen - Dangerous: The Double Album

Morgan Wallen
Dangerous: The Double Album

Op 8 januari 2021 verscheen het nieuwe album van Morgan Wallen, getiteld ‘Dangerous: The Double Album’. Alweer zijn tweede studioplaat , na ‘If I Know Me’ uit 2018. En de 27 - jarige zanger had blijkbaar erg veel inspiratie, want dit album bevat maar liefst 30(!) nummers en in totaal meer dan anderhalf uur aan luistermateriaal!

Door Cedric Davids

‘Dangerous: The Double Album’ is een zeer gevarieerde plaat geworden, die werkelijk alle typische country ingrediënten en thema’s aan bod laat komen. Zo is het onderwerp ‘Verdriet’, al dan niet verweven met drinken/alcoholisme, aanwezig in heel wat songs: ‘Sand In My Boots’, ‘Wasted On You’, ‘865’, ‘Whiskey’d My Way’, ‘Only Thing That’s Gon e’ (duet met Chris Stapleton), ‘Heartless’, ‘Quittin’ Time’, ‘Wonderin’ Bout The Wind’, ‘7 Summers’ en het titelnummer ‘Dangerous’. ‘Livin’ The Dream’ gaat dan weer over het harde bestaan van een artiest.

Naast ‘Verdriet’ is er tevens zeer veel ruimte voor de verschillende facetten van dat andere belangrijke onderdeel des levens, namelijk ‘Liefde’. Een ode aan ontluikende en aan echte, langdurige liefde vinden we terug in ‘Somebody’s Problem’ , ‘More Surprised Than Me’, ‘Outlaw’ (duet met Ben Burgess), ‘Your Bartender’ en het wondermooie ‘Cover Me Up’. ‘Vluchtige’ liefde (lees: one - night stands) wordt ook bezongen op dit album: ‘Warning’, ‘Neon Eyes’ en ‘Me On Whiskey’.

En wat deze plaat helemaal tot een countryplaat maakt zijn de vele nummers die gaan over d e liefde van de zanger voor zijn geboorteplaats en ook over zijn liefde voor het plattelandsleven: ‘More Than My Hometown’ (ondanks dat hij heel veel van zijn geliefde houdt, verlaat hij haar toch want hij houdt nog meer van zijn ‘hometown’), ‘Still Goin D own’, ‘Rednecks, Red Letters, Red Dirt’, ‘Beer Don’t’, ‘Blame It On Me’, ‘Somethin’ Country’, ‘This Bar’, ‘Country A$$ Shit’, ‘Whatcha Think Of Country Now’, ‘Need A Boat’ en ‘Silverado For Sale’.

Hou je van al deze country ingrediënten (liefde, verdriet, drinken, alcoholisme , trucks, kleine dorpjes in het Zuiden van de US, plattelandsleven...)? Hou je van de stijlen van Florida Georgia Line/Tyler Hubbard, Luke Combs, Thomas Rhett, Chris Stapleton, Jason Aldean en Luke Bryan op 1 album? En hou je van een lekk er lange plaat? Dan is ‘Dangerous: The Double Album’ van Morgan Wallen een album dat niet in jouw collectie mag ontbreken! Heeft Morgan Wallen zo vroeg in het jaar reeds de titel van new country album van het jaar 2021 te pakken? Dat zou best eens kunnen e n iedere new country artiest die in 2021 een nieuw album uitbrengt zal van zeer goede huize moeten komen om ‘Dangerous: The Double Album’ nog te overtreffen!

 

Release – 8 januari 2021
Platen label – Big Loud Records & Republic Records

 

Morgan Wallen - Dangerous: The Double Album

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­