Recensie: Luke Combs - Growin’ Up

Luke Combs - Growin’ Up

Luke Combs
Growin’ Up

Door Cedric Davids

24 juni 2022 gaat de geschiedenisboeken in als een hoogdag voor de new countrymuziek want op die dag verscheen het nieuwste album van een van de grootmeesters van de hedendaagse new countrymuziek, Mr. Luke Combs. ‘Growin’ Up’ is de titel van zijn nieuwe plaat en het is alweer het derde studioalbum van de 32-jarige zanger, na ‘This One’s For You’ (2017) en ‘What You See Is What You Get’ (2019) (een recensie van de deluxe versie van dat laatste album, getiteld ‘What You See Ain’t Always What You Get’, is trouwens ook terug te lezen op newcountry.nl). Een authentiek Luke Combs album met 12 nummers die handelen over het platteland, feesten, vissen, liefde, gemis, berusting, realisme, nostalgie en tevreden zijn met jezelf.

Het openingsnummer is de ballad ‘Doin’ This’: zelfs al was ik minder succesvol geweest, dan zou ik nog steeds hetzelfde doen als wat ik nu doe, muziek maken en optreden, want dat is mijn grote passie (‘I’d still be doin’ this if I wasn’t doin’ this.’). Het uptempo ‘Any Given Friday Night’ geeft ons een inkijkje in het plattelandsleven op om het even welke vrijdagavond (‘Boys chase girls going 30 mile an hour, circle up at the Dairy Queen, in the nowhere dust, falling in love, underneath an endless sky, on any given Friday night.’). Op het semi-uptempo ‘The Kind Of Love We Make’ maakt Luke Combs tijd voor wat quality time met zijn tweetjes (‘Keep doin’ what you’re doing to me all night long, writin’ our love song, girl, I want it, gotta have it, let the passion take us to a higher place, makin’ the kind of love we make.’).

Ik bel je terug, want ik heb het momenteel veel te druk met vissen, is het onderwerp van het uptempo en met lichte reggae/ska vibes omklede ‘On The Other Line’ (‘I’ve got a six pound, large mouth on the other line.’). Het enige duet op het album is het uptempo ‘Outrunnin’ Your Memory’ met Miranda Lambert: ik kan je maar niet vergeten (‘I’m by myself but I’m not alone, ‘cause you’ve been right here in this truck since San Antone; outrunnin’ your memory is like outrunnin’ the wind.’). Op het semi-uptempo ‘Used To Wish I Was’ bezingt Luke Combs dat hij helemaal tevreden is met wie hij is en met wat hij heeft (‘Used to wish I was, but I’m glad I’m not.’).

Op het eveneens semi-uptempo ‘Better Back When’ haalt hij dan weer herinneringen op aan vroeger en heeft hij het gevoel dat toen alles beter was (‘It probably wasn’t but it seemed a little better back when.’). Ook al wil ik het graag, toch is het beter dat we het niet opnieuw met elkaar proberen en dat we elkaar niet meer zien. Dat is het onderwerp van de ballad ‘Tomorrow Me’ (‘Cause tomorrow me ain’t gonna like the way things go tonight, if I let you in and think that it’ll be different this time, so maybe we should let yesterday be, ‘cause I gotta live with tomorrow me.’). Na het serieuze ‘Tomorrow Me’ gooit het uptempo ‘Ain’t Far From It’ het over een hele andere boeg: keihard feesten totdat je er bij neervalt (‘We ain’t dead yet, but we ain’t far from it.’).

Het album sluit af met drie ballads. ‘Call Me’ gaat over het volgende: jij kan niet met mij en tegelijkertijd ook niet zonder mij (‘Baby, we both know you’re gonna call me.’). ‘Middle Of Somewhere’ is dan weer een ode aan het leven in een plattelandsdorpje in the middle of nowhere (‘Just remember when you’re driving through nowhere, to us that’s the middle of somewhere.’). En, net als aan dit album, komt aan alle goede dingen een eind. Dat horen we terug op het slotnummer ‘Going, Going, Gone’ (‘That girl is going, going, gone.’).

Met ‘Growin’ Up’ heeft Luke Combs opnieuw een pareltje afgeleverd. Meer dan 40 minuten puur new country luistergenot. Voor Luke Combs is het trouwens helemaal een feestweek, want niet alleen vierde hij op 24 juni 2022 de release van ‘Growin’ Up’, op 19 juni 2022 (vaderdag!) werd hij ook voor de eerste keer vader. Die dag werd namelijk zijn zoontje Tex Lawrence Combs geboren. Twee gebeurtenissen om trots op te zijn! Congratulations, Luke Combs!

 

Luke Combs - Growin’ Up

Release – 24 juni 2022
Platen label – River House Artists LLC / Sony Music

Koop de plaat

Meer recensies...

­