RECENSIE: Kenny Chesney - Here And Now (Deluxe)

Kenny Chesney - Here And Now (Deluxe)

Kenny Chesney
Here And Now (Deluxe)

Op 7 mei 2021 bracht Kenny Chesney met ‘Here And Now (Deluxe)’ zijn twintigste studioalbum op de markt. Exact 1 jaar na de release van de ‘basisversie’ van ‘Here And Now’. Deze deluxe versie bevat de 12 nummers van ‘Here And Now’ en is aangevuld met 4 extra nummers. Een typisch feelgood Kenny Chesney album is het geworden.

Door Cedric Davids

‘Here And Now (Deluxe)’ opent met het aanstekelijke uptempo ‘We Do’, dat gaat over het feesten met gelijkgestemde zielen tijdens Kenny Chesney concerten (‘We gather tonight for a celebration, under the flag of a No Shoes Nation, brothers in arms and sisters in cowboy boots.’). De uptempo titeltrack ‘Here And Now’ leert ons om in het heden te leven, want er is geen betere plaats dan het hier en nu (‘Why do you think we call the present the present? ‘Cause there ain’t no better gift than here and now.’). Het uptempo ‘Everyone She Knows’ vertelt dan weer het verhaal van een vrouw die vaststelt dat iedereen die zij kent, gesetteld raakt, behalve zijzelf (‘Everyone she knows is getting married and is having babies, but she is stuck between seventeen and everyone she knows.’).

De ballad ‘Wasted’ is het verhaal van een aan lager wal geraakte voormalige superster, die met volle teugen van zijn rijkdom heeft genoten (‘The good life, I’ve tasted it, and the rest, I’ve just wasted it.’). Ook al zijn we veel te vroeg uit elkaar gegaan en ook al wist ik maar al te goed dat dit zou gaan gebeuren, toch ben ik dankbaar voor onze tijd samen. Dat is het onderwerp van de wondermooie ballad ‘Knowing You’ (‘I’d do it all over, ‘cause damn it was good knowing you. / Knowing you, you’re still tumbleweed, I only wish you’d tumble back to me.’). Op het uptempo ‘Heartbreakers’, een song met Bruce Springsteen- en Bryan Adams-invloeden, vraagt het hoofdpersonage zichzelf af hoe het met zijn vroegere klasgenoten gaat (‘What ever happened to the heartbreakers of this town?’).

Ik begrijp nog steeds niet wat jij in mij ziet, want jij verdient zoveel beter dan deze man, zingt Kenny op de ballad ‘Someone To Fix’ (‘I always say the first thing, not the right thing. / Somehow you’ve ended up with someone to fix.’). Veel vrolijker gaat het er aan toe op het semi-uptempo ‘Happy Does’, dat ons eraan herinnert dat geluk vaak in de kleinste dingen te vinden is (‘Happy is as happy does.’). En het semi-uptempo ‘Tip Of My Tongue’ is een ode aan de liefde (‘I love your salt and sugar on the tip of my tongue.’).

Jij krijgt van mij geen kans meer om het weer goed te maken, want jij verandert toch nooit. Dat is het onderwerp van de ballad ‘You Don’t Get To’ (‘Maybe I’m not the same me, but you’re still the same you.’). Het semi-uptempo ‘Beautiful World’ wijst ons erop dat we moeten genieten van het leven op deze prachtige planeet (‘It’s a big old beautiful world.’). Let ook op de prachtige rol die is weggelegd voor de accordeon op zowel dit nummer als op de ballad ‘Guys Named Captain’, waarop het hoofdpersonage droomt van een leven als ‘kapitein’, net zoals zijn overleden vader (‘Guys named Captain aren’t haters, they’re lovers.’).

Tot zover de twaalf nummers van het oorspronkelijke album ‘Here And Now’ uit 2020. Laten we tenslotte ook nog even stilstaan bij de vier extra tracks op deze deluxe versie. Het eerste extra nummer is het uptempo ‘Wind On’ en bevat de volgende heerlijke boodschap: Wat hebben we het toch goed samen (‘I feel so alive watching you watching the world roll by in the sunshine.’)! De ballad ‘Fields Of Glory’ is dan weer een ode aan het platteland, waarbij het hoofdpersonage herinneringen ophaalt aan vroeger (‘Every blade on that sacred ground has got a thousand stories, fields of glory.’). Het uptempo ‘My Anthem’ is een ode aan de liefde (‘You weren’t just a prayer, you were my education, you were my anthem.’). In de straten van elke stad en elk dorp in de US lijkt alles zijn gangetje te gaan, in ieder geval volgens de eigen normen en waarden van die stad, van dat dorp, van dat land. Dat is het onderwerp van het slotnummer, de ballad ‘Streets’ (‘On the streets of New York, all is well. On the streets of L.A., all is well. Music cities have got some tales to tell and on the streets of Nashville, all is well. And on the streets of America, all is well.’).

‘Here And Now (Deluxe)’ is een heerlijk feelgood Kenny Chesney album geworden. De meeste nummers bevatten een hoopvolle boodschap. De vier extra nummers waren niet per se noodzakelijk geweest, aangezien het 1 jaar oude ‘Here And Now’ al een ijzersterk album is. Maar de extra songs zorgen wel voor extra luisterplezier, want de plaat duurt nu bijna een uur. Leef in het heden en geniet van het leven, dat is het belangrijkste om te onthouden van dit album. Hopelijk voelt Kenny Chesney zich in de (nabije) toekomst geroepen om dit evangelie hoogstpersoonlijk te komen verkondigen in Europa en meer specifiek in Nederland!

Release – 7 mei 2021
Platen label – Blue Chair Records / Warner Music Nashville

 

Kenny Chesney - Here And Now (Deluxe)

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­