RECENSIE: Jennifer Nettles - Always Like New

Jennifer Nettles - Always Like New

Jennifer Nettles
Always Like New

Op 25 juni 2021 verscheen ‘Always Like New’ van Jennifer Nettles. Ondertussen alweer het vierde solo studioalbum van de vrouwelijke helft van het countryduo Sugarland. Verwacht op deze plaat echter geen Sugarland-achtige songs of catchy countryduetten, zoals Jennifer in het (recente) verleden deed met o.a. Bon Jovi (‘Who Says You Can’t Go Home’ / ‘Do What You Can’). Hoop je op een lekker countryalbum, dan kom je ook van een kale reis thuis. ‘Always Like New’ is namelijk een album vol met covers uit de musicalwereld, geïnspireerd door Broadway.

Door Cedric Davids

De overgrote meerderheid van de tien songs op de plaat bestaat uit erg sfeervolle ballads, waarop Jennifer haar uitmuntende vocale kwaliteiten tentoonspreidt. Liefhebbers van Broadway musicals zullen ongetwijfeld smullen van nummers als ‘Wouldn’t It Be Loverly’, ‘Wait For It’, ‘Almost Like Being In Love’, ‘Oh, What A Beautiful Mornin’’ en ‘Anyone Can Whistle’. Of wat te denken van Jennifer’s wondermooie, La La Land-achtige versie van de bekendste song uit de musical ‘Annie’: ‘Tomorrow’.

Mississippi-/Louisiana-vibes zijn te horen op de heerlijke uptempo songs ‘Sit Down, You’re Rockin’ The Boat’ en ‘There’s A Sucker Born Ev’ry Minute’. Deze laatste song bevat een klein vleugje country door het gebruik van een banjo en een fiddle. ‘Vleugje country’ is de correcte benaming, want ook al vormt Jennifer Nettles op de ballad ‘It All Fades Away’, het enige duet op het album, een duo met Brandi Carlile, toch kan je ook in dat duet weinig tot geen countrytouch ontdekken. De song met wellicht het hoogste Sugarland-gehalte is het arrangement van de ballad ‘You Will Be Found’.

‘Always Like New’ is een mooie ode van Jennifer Nettles aan Broadway geworden. Een sfeervol album, dat niet alleen aan musicals doet denken, maar ook aan Disneyklassiekers als ‘Frozen’ en ‘De Prinses En De Kikker’. Door het overvloedige gebruik van strijkers, blazers en gospelinvloeden bevat het album ook heel wat worshipinvloeden en doet het tegelijkertijd ook verlangen naar de kerstdagen. Wellicht was het, marketingtechnisch gezien, slimmer geweest om ‘Always Like New’ niet midden in de zomerperiode uit te brengen, maar eerder in het najaar. Verder is het enige minpuntje op dit uitstekende album het ontbreken van countrymuziek.

Release – 25 juni 2021
Platen label – Jennifer Nettles / Concord Records

 

Jennifer Nettles - Always Like New

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­