Recensie: Garth Brooks - Fun

Garth Brooks - Fun

Garth Brooks
Fun

Op 20 november 2020 verscheen het nieuwe, langverwachte album van countrygrootheid Garth Brooks, getiteld ‘Fun’. De oorspronkelijke releasedatum van Garth’s veertiende studioplaat stond gepland voor 2018, maar kwam door productieproblemen en de Covid-pandemie uiteindelijk pas in november 2020 op de markt. ‘Fun’ is een perfect gekozen albumtitel, want dit is een feelgood plaat waar het plezier van af spat!

Door Cedric Davids

‘Fun’ opent met het uptempo ‘The Road I’m On’, een rasechte ‘alles gaat me voor de wind en het kan niet beter gaan met mijn leven’-song. Daarna is het de beurt aan ‘That’s What Cowboys Do’, een ballad die gaat over het zwervend bestaan van een cowboy. En op ‘All Day Long’ brengt Garth een ode aan het nachtleven.

Samen met echtgenote Trisha Yearwood covert Garth Brooks de megahit uit de film A Star Is Born: ‘Shallow’. Waarbij opvalt dat ze erg trouw zijn gebleven aan de originele versie van de song en dat is een compliment, zowel voor de kwaliteit van het origineel als aan de nieuwe uitvoerders van de song. Bradley Cooper en Lady Gaga kunnen zeer tevreden zijn met deze cover. ‘Dive Bar’ is het tweede duet op het album. In deze uptempo feelgood drinking song brengen Garth en Blake Shelton de luisteraar terug naar de countrymuziek van de jaren ’90. Dat ‘Fun’ een zeer gevarieerd album is horen we ook terug op ‘Amen’, een uptempo song met heel wat gospelinvloeden en zelfs met een vleugje van Bon Jovi’s ‘I’ll Sleep When I’m Dead’.

De ballad ‘The Courage Of Love’, het uptempo ‘I Can Be Me With You’ en de pianoballad ‘Stronger Than Me’ brengen allen een ode aan de liefde. Het laatste van deze drie nummers doet trouwens heel erg denken aan de hit ‘To Make You Feel My Love’. Misschien wel het mooiste nummer op het album is het uptempo ‘Message In A Bottle’, een ultieme feelgood song, die een tropische sfeer uitademt door het gebruik van blazers en steeldrums. In dit nummer wenst de heer Brooks iedereen op aarde veel geluk, vreugde en liefde toe.

Het (soms harde) bestaan van een artiest wordt bezongen in de uptempo highway countrysong ‘(A Hard Way To Make An) Easy Livin’’. Het derde en tevens laatste duet op het album is de ballad ‘Where The Cross Don’t Burn’. Samen met Charley Pride bezingt Garth de vriendschap tussen een blanke en een zwarte man. Een mooie song over vriendschap en verdraagzaamheid. Het uptempo partynummer ‘Party Gras (The Mardi Gras Song)’ gaat dan weer over onbezorgd feesten tijdens Mardi Gras in Louisiana. Het slotnummer op het album is de ballad ‘(Sometimes You’ve Got To Die To) Live Again’ en bevat de volgende stichtelijke boodschap: soms moet je door moeilijke tijden gaan, voordat je weer geluk vindt in jouw leven.

‘Fun’ is een uiterst gevarieerd album geworden met eigenlijk enkel maar positieve onderwerpen. Grappig feitje is dat de albumhoes weliswaar 15 songs vermeldt, maar eigenlijk slechts 14 nummers bevat aangezien het dertiende nummer op het album slechts bestaat uit 4 (!) seconden absolute stilte. Zou dit bijgeloof zijn van Garth over het getal dertien? Aangezien Garth streamingdiensten als Spotify en YouTube boycot, is ‘Fun’ niet te beluisteren op deze diensten. Als je in deze onzekere tijden op zoek bent naar een dosis positiviteit, neem dan zeker de moeite om dit feelgood album ‘Fun’ op de ‘ouderwetse’ manier als CD of LP aan te schaffen. Je zal het je zeker niet beklagen, want deze plaat is 100% genieten!

 

Release – 20 november 2020
Platen label – Pearl Records

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­