Recensie: Emily Ann Roberts - Can’t Hide Country

Emily Ann Roberts - Can’t Hide Country

Emily Ann Roberts
Can’t Hide Country

Door Cedric Davids

Een aantal maanden geleden had ik het genoegen om namens newcountry.nl de uiterst charmante Emily Ann Roberts te mogen interviewen. Tijdens dat interview gaf de 25-jarige, uit Knoxville, Tennessee afkomstige artieste aan dat haar debuutalbum in het najaar van 2023 zou verschijnen. En ze heeft woord gehouden, want op 22 september 2023 verscheen inderdaad ‘Can’t Hide Country’. En wat voor een debuutalbum is het geworden! Een ronduit briljant album met 13 prachtige songs, de ene nog mooier dan de andere!

Het uptempo openingsnummer ‘Whole Lotta Little’ gaat over twee mensen die niet veel geld en bezittingen hebben, maar ze hebben elkaar en dat is meer dan voldoende voor hen (‘We ain’t got a whole lot, but we got a lotta little, and a little suits me just fine.’). De twee hoofdpersonages op het eveneens uptempo ‘Chickens’ zijn zo gek op elkaar dat ze hun handen vol hebben aan elkaar (‘Wake up in the morning, tired as the dickens, even though we go to bed with the chickens.’). De ballad ‘Infinity’ is Emily Ann’s ode aan haar echtgenoot: ik hou voor eeuwig van jou (‘So hold on to me so tight that we never have to say goodbye.’)!

Het thema van de ballad ‘Keep On’ is: blijf jezelf ontwikkelen, geef nooit op en verlies nooit jouw zelfvertrouwen (‘You’re gonna wanna walk away, but you were made to make it through.’). Iedereen kan breken, zelfs diegene van wie je dat het minste verwacht, is dan weer het onderwerp van het uptempo ‘He Set Her Off’ (‘She was the last one in this town we would’ve thought would snap.’). Het uptempo ‘Find Me A Man’ brengt de luisteraar terug naar de hoogtijdagen van Shania Twain: ik ben op zoek naar een nette, welopgevoede plattelandsjongen (‘A country gentleman is what I’m looking for.’).

Het semi-uptempo ‘Walkin’ Shoes’ heeft dan weer Carrie Underwood vibes: wanneer verlaat je toch die man, want hij is helemaal niet goed voor jou (‘How long are you gonna let him walk all over you before you put on your walkin’ shoes?’)? Waarom is het zo moeilijk om jou te vergeten? Dat horen we terug op de wondermooie countryballad ‘Out Of Sight’ (‘I’d be fine if out of sight was out of mind.’). Het semi-uptempo ‘Loves Me For My Heart’ bevat zelfs blazers en is een vrolijke ode aan de liefde (‘My baby loves me for my heart.’).

In sommige mannen kan je je lelijk vergissen, zingt Emily Ann op de ballad ‘Devil Wears Denim’ (‘I was sure that heaven sent him right to me, but that halo was only a disguise.’). De ballad ‘Still Searching’ is een prachtige samenwerking van Emily Ann Roberts met Ricky Skaggs en Vince Gill: ik ben nog steeds op zoek naar de ware (‘I’m still searching for someone who’s still searching for someone like me.’). Op de titelsong, het uptempo ‘Can’t Hide Country’, vertelt Emily Ann dat ze een echt plattelandsmeisje is en dat niet kan en niet wil verbergen (‘What you see is what you get, it’s who I am, you can’t hide country.’).

En ook al zijn de vorige 12 songs op het album stuk voor stuk fantastische nummers, toch heeft Emily Ann Roberts het allerbeste tot het einde bewaard. Het slotnummer, de adembenemend mooie ballad ‘The Building’, is een ode aan haar kerkgebouw (‘I know it’s just a buildin’, plain and simple white, but it’s the buildin’ where Jesus changed my life.’). Deze rijkelijk georkestreerde ballad is de reden waarom ik verliefd ben geworden op het werk van Emily Ann Roberts en waarom ik haar (management) heb benaderd voor een interview. ‘The Building’, een pareltje en een waar meesterwerk!

Ik kan niet anders dan concluderen dat ‘Can’t Hide Country’ een ‘country to the core’ album is. Fiddle, banjo, mandoline en pedal steel zijn rijkelijk aanwezig. Vrolijke ‘yeehaw’ songs worden perfect afgewisseld met heerlijke (country) ballads. Er staat een mooie samenwerking met veteranen Ricky Skaggs en Vince Gill op het album en we horen tevens Shania Twain en Carrie Underwood invloeden terug op een aantal songs. Met ‘Can’t Hide Country’ heeft Emily Ann Roberts een indrukwekkend debuutalbum en een van de beste (misschien wel het beste) countryalbums van 2023 afgeleverd! Absolute aanrader!

Emily Ann Roberts - Can’t Hide Country

Release – 22 september 2023
Platen label – Starstruck Records

Meer recensies...

­