Recensie: Carly Pearce - 29

Carly Pearce - 29

Carly Pearce
29

Op 19 februari 2021 verscheen het nieuwe album van Carly Pearce, getiteld ‘29’. Technisch gezien geen album, zoals haar vorige twee platen ‘Every Little Thing’ (2017) en ‘Carly Pearce’ (2020), maar een EP bestaande uit zeven nummers. 22 minuten lang neemt Carly ons mee in een wereld waar verdriet, goedgelovigheid, te goed van vertrouwen, bedrog en gemis centraal staan. Geen onderwerpen om vrolijk van te worden, maar toch is deze EP het beluisteren meer dan waard.

Door Cedric Davids

‘29’ opent met het uptempo ‘Next Girl’, een song geadresseerd aan de volgende vriendin van Carly’s ex om haar te waarschuwen dat hij vrouwen aan de lopende band verslijt en ook zij uiteindelijk een ‘next girl’ zal zijn. Op de ballad ‘Should ‘ve Known Better’ geeft ze toe dat ze had kunnen weten dat haar relatie tot niets zou leiden en dat ze veel te lang in een illusie heeft geloofd (‘I gave you my heart, you let it go to waste’).

Het titelnummer, de ballad ‘29’, is een wel heel openhartig en persoonlijk nummer. Op 29-jarige leeftijd hoor je volgens de ondertussen 30-jarige zangeres op eigen benen te staan en jouw zaakjes op orde te hebben, maar voor haar was het een leeftijd/jaar waarin ze trouwde en ook weer scheidde (haar huwelijk met mede-countryartiest Michael Ray hield slechts acht maanden stand) (‘From a Miss to a Mrs. and then the other way round’).Het titelnummer, de ballad ‘29’, is een wel heel openhartig en persoonlijk nummer. Op 29-jarige leeftijd hoor je volgens de ondertussen 30-jarige zangeres op eigen benen te staan en jouw zaakjes op orde te hebben, maar voor haar was het een leeftijd/jaar waarin ze trouwde en ook weer scheidde (haar huwelijk met mede-countryartiest Michael Ray hield slechts acht maanden stand) (‘From a Miss to a Mrs. and then the other way round’).

Een uiterst geniale taalkundige vondst vinden we terug op het semi-uptempo ‘Liability’. Een song, in de stijl van Thomas Rhett, die gaat over misleid worden door jouw (ex-)geliefde’s ‘Lie-Ability’ (zijn vermogen om te liegen) (‘The poison is in the apple, the snake is in the grass’). Dat verder gaan met jouw leven na een verbroken relatie niet altijd makkelijk is, vormt het onderwerp van de ballad ‘Messy’ (‘Moving on is messy, heartbreak isn’t sexy’).

Op de Taylor Swift-achtige ballad ‘Show Me Around’ hoopt de zangeres dat zij en haar (ex-)geliefde ooit weer bij elkaar komen. En het semi-uptempo slotnummer ‘Day One’ geeft aan dat de eerste dag na een verbroken relatie de moeilijkste dag is in het verwerkingsproces (‘All I can do is to try to get through day one’).

Zoals reeds hierboven beschreven bevat de EP ‘29’ geen vrolijke onderwerpen. Toch krioelt het van de taalkundige hoogstandjes, prachtige melodieën en mede door de heerlijke stem van Carly Pearce vraag je jezelf veelvuldig af of verdriet mooier onder woorden kan worden gebracht dan dat Carly dat doet. Enige minpuntje dat je zou kunnen aanhalen is het beperkte aantal nummers, want ‘29’ had het zeer zeker verdiend om tot een full length album uit te groeien. Maar deze stijlvol gemaakte en uitgevoerde EP is een must voor elke muziekliefhebber!

Release – 19 februari 2021
Platen label – Big Machine Label Group

 

Carly Pearce - 29

 

 

 

Meer recensies...

­