RECENSIE: Brian Kelley - Sunshine State Of Mind

Brian Kelley - Sunshine State Of Mind

Brian Kelley
Sunshine State Of Mind

Op 25 juni 2021 verscheen ‘Sunshine State Of Mind’, het eerste studioalbum van Brian Kelley. Wellicht doet de naam Brian Kelley niet onmiddellijk bij iedereen een belletje rinkelen, maar hij is een van de twee zangers van het populaire countryduo Florida Georgia Line. Na al die jaren bij FGL vond hij het eindelijk tijd worden om solowerk uit te brengen. En pure verwennerij is het geworden, want Brian Kelley trakteert ons op een heerlijke, positieve plaat met maar liefst 17 feelgood nummers. En een extra verrassing is het stemgeluid van Brian Kelley. Daar waar je zijn ware stemgeluid nooit volledig hoort bij Florida Georgia Line door de vele rappartijen en de dominante stem van mede-FGL-zanger Tyler Hubbard, valt het op ‘Sunshine State Of Mind’ op hoe warm en ‘country’ Brian Kelley’s stem klinkt. En tevens toont hij met deze plaat aan dat hij eigenlijk de meest onderschatte zanger van Florida Georgia Line is.

Door Cedric Davids

‘Sunshine State Of Mind’, de titel van het album (overigens geen afzonderlijke track op de plaat), vat het album uitstekend samen: een grote ode aan Brian Kelley’s thuisstaat Florida: The Sunshine State. Positiviteit, feelgood en liefde (voor zijn vrouw, voor het water, voor het strand en voor boten) vormen de rode draad van alle 17 nummers. Mooie ballads (‘Boat Names’, ‘Made By The Water’, ‘Sunburnt, Barefoot & In Love’, ‘Party On The Beach’, ‘Boat Ride’, ‘Songs For You’, ‘Say The Word’ en ‘Sunday Service In The Sand’) worden afgewisseld met lekkere, exotische (semi-)uptempo songs (‘Highway On The Water’, ‘Real Good Day’, ‘Don’t Take Much’, ‘Fish All Day’, ‘Beach Cowboy’, ‘By Boat’, ‘Horses On The Beach’, ‘Savannah’ en zijn ultieme ode aan zijn thuisstaat, het slotnummer ‘Florida Boy Forever’). En dat alles wordt overgoten met een heerlijk countrysausje (pedal steel, steel guitar, banjo, fiddle).

Uiteraard bevatten sommige songs op ‘Sunshine State Of Mind’ de typische Florida Georgia Line sound, maar het album bevat veel variatie en doet afwisselend denken aan nummers van Luke Bryan, Sam Hunt, Jon Pardi, Zac Brown Band, Kenny Chensey en Kip Moore. En verrassend genoeg klinkt hij niet alleen heel erg country, maar komt zijn stemgeluid soms erg dicht in de buurt van dat van countrygrootheid Garth Brooks. Ben je toe aan een rasecht feelgood album, dat bol staat van liefde, zon, zee, strand, positiviteit en zomerse vibes, dan moet je zeker ‘Sunshine State Of Mind’ beluisteren/aanschaffen! Vergeet de titel ‘zomerhit van het jaar’ (die titel wordt wat mij betreft dit jaar toegekend aan Brad Paisley’s ‘City Of Music’), want dit album verdient volgens mij de award van ‘Zomeralbum van het jaar 2021’! 100% genieten!

Release – 25 juni 2021
Platen label – Nashville South Records / Warner Music Nashville

 

Brian Kelley - Sunshine State Of Mind

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­