Recensie: Brett Eldredge - Mr. Christmas

Brett Eldredge - Mr. Christmas

Brett Eldredge
Mr. Christmas

Door Cedric Davids

Vijf jaar geleden, in 2016, verscheen Brett Eldredge’s eerste kerstalbum, getiteld ‘Glow’. Twee jaar later, in 2018, bracht hij een deluxe versie van datzelfde album op de markt, dat hij met de deluxe versie uitbreidde van 11 naar 18 nummers. En in 2021 voegt Brett Eldredge nog eens 11 kerstsongs toe aan zijn ondertussen uitgebreide kerstrepertoire, want op 22 oktober 2021 verscheen zijn tweede kerstplaat, ‘Mr. Christmas’.

‘Mr. Christmas’ is een verzameling van 9 kerstclassics/covers en 2 nieuwe nummers. Bijna alle 11 songs zijn in een heerlijk big band jasje gestoken. En degene zonder big band arrangement hebben dan weer een prachtige filmmuziek orkestratie gekregen, compleet met violen en/of blazers. De bestaande kerstsongs/klassiekers die worden gecoverd zijn: ‘It’s The Most Wonderful Time Of The Year’, ‘Merry Christmas Baby’, ‘Jingle Bells’, ‘God Rest Ye Merry Gentlemen’, ‘I Heard The Bells On Christmas Day’, ‘Rudolph The Red-Nosed Reindeer’, ‘Cool Yule’, ‘Santa Claus Is Comin’ To Town’ en ‘O Come All Ye Faithful’. De twee nieuwe nummers op het album zijn door Brett Eldredge zelf geschreven: de titeltrack ‘Mr. Christmas’ en ‘Feels Like Christmas’.

Voor wie een country kerstalbum verwacht, die moet ik helaas ontgoochelen. ‘Mr. Christmas’ is namelijk een heerlijk kerstalbum met overwegen big band invloeden en arrangementen. En dat is eigenlijk ook niet verwonderlijk aangezien Brett Eldredge vaak ook de ‘countrycrooner’ wordt genoemd. Zijn prachtige, warme stem is uitermate geschikt voor een crooner kerstalbum. Een kerstalbum, waarbij je tijdens het beluisteren ervan spontaan zin krijgt om het haardvuur aan te steken, de kerstboom op te tuigen, marshmellows te roosteren en warme chocolademelk of glühwein te drinken. Michael Bublé mag dan de ‘Mr. Christmas’ zijn van de pop/jazzmuziek, Brett Eldredge mag zich met recht en reden de ‘Mr. Christmas’ van de new countryscene noemen! Heerlijk kerstalbum!

 

Brett Eldredge - Mr. Christmas

Release – 22 oktober 2021

Platen label – Warner Music Nashville LLC

Koop de plaat

Meer recensies...

­