Luke Combs – What You See Ain’t Always What You Get (Deluxe Edition)

Luke Combs – What You See Ain’t Always What You Get (Deluxe Edition)

Luke Combs
What You See Ain’t Always What You Get (Deluxe Edition)

Op 23 oktober 2020 verscheen ‘What You See Ain’t Always What You Get (Deluxe Edition)’ van Luke Combs. In feite gaat het hier om het eind 2019 uitgebrachte album ‘What You See Is What You Get’, aangevuld met zes nieuwe tracks. Aangezien het origineel al 17 nummers bevatte, laat Luke de luisteraar ditmaal maar liefst van 23 pareltjes genieten. Bijna anderhalf uur pure muzikale verwennerij!

Door Cedric Davids

Het album opent onmiddellijk met de festivalkraker ‘Beer Never Broke My Heart’, Luke’s ode aan bier. Een song die ook tijdens C2C Amsterdam 2020 luidkeels werd meegebruld door een uitzinnige menigte. Het vervolg op dit nummer vinden we als een van de nieuwe songs op deze deluxe editie: ‘My Kinda Folk’. Een vrolijk uptempo nummer waarin Luke uitlegt wie zijn favoriete personen zijn.

Meerdere songs op dit album gaan over stukgelopen relaties. Op de ballad ‘Moon Over Mexico’ denkt Luke terug aan een vakantie met zijn ex-geliefde in Mexico. In ‘New Every Day’ leert de hoofdpersoon elke dag een pijnlijke nieuwe les over zichzelf nadat hij en zijn geliefde uit elkaar zijn gegaan. ‘Reasons’ leert ons dat iedereen zijn/haar redenen heeft om dingen op een bepaalde manier te doen. En de protagonist wil een reden vinden om zijn ex-geliefde weer terug te winnen. ‘Every Little Bit Helps’ is een song waarbij de titel de lading volledig dekt: elk klein beetje helpt om de zanger over zijn gestrande relatie heen te komen. De Sam Hunt-achtige ballad ‘All Over Again’ vertelt dan weer het verhaal van een knipperlichtrelatie. Ook twee van de nieuwe songs gaan over de pijn van een verbroken relatie: ‘Cold As You’ (een semi-uptempo banjo breakup song in de stijl van Keith Urban) en ‘The Other Guy’ (een haast Jekyll and Hyde song waarin de zanger aan de buitenkant perfect in orde lijkt, maar binnenin nog steeds kapot is omwille van zijn verbroken relatie).

Maar gelukkig staan er ook meerdere nummers op dit album die gaan over gelukkige relaties. ‘Nothing Like You’ en ‘Better Together’ zijn hier twee voorbeelden van. Het leven is zoveel beter als we samen zijn en samen dingen ondernemen. En dat is tevens het motto van de nieuwe song ‘Forever After All’: ze zeggen dat niets eeuwig duurt, maar dan hebben ze onze relatie nog niet gezien. Misschien duren sommige dingen wel degelijk voor eeuwig?

Tevreden zijn met jezelf en met wat je hebt en zelfkennis vormen het thema op zowel ‘What You See Is What You Get’ als op ‘Does To Me’ (een duet met Eric Church). ‘Blue Collar Boys’ geeft ons een inkijkje in het leven van de ‘working class’, van de harde werkers. Het nieuwe nummer ‘Without You’ (met Amanda Shires op de viool) is Luke’s ode aan zijn vrouw, zijn familie en… zijn fans. Alles wat hij heeft en meemaakt (roem, rijkdom, succes,…) stelt niets voor zonder hen. Ook staan er op dit album een aantal vrolijke, onbezorgde countrysongs, in de stijl van Toby Keith: ‘Lovin’ On You’, ‘1,2 Many’ (een samenwerking met Brooks & Dunn) en ‘Angels Workin’ Overtime’. Drie good old fashioned countrysongs! Yeehaw!

Originele invalshoeken vinden we terug op ‘Refrigerator Door’, waarin de zanger herinneringen ophaalt aan de hand van koelkastmagneten, recepten en foto’s op de koelkastdeur. ‘Dear Today’ heeft voor ons de volgende boodschap: stel niet uit tot morgen wat je vandaag kan doen. Een heerlijke ballad, hoofdzakelijk gedragen door een ‘unplugged’ Luke met zijn akoestische gitaar en een schitterende tekst: ‘I hope you think of me, Today. Sincerely, Tomorrow.’. Nog zo’n pareltje is ‘Even Though I’m Leaving’: aan de hand van de levenscyclus schetst de zanger het beeld dat een vader er steeds zal zijn voor zijn kinderen, ook al is hij niet altijd (meer) zichtbaar aanwezig (Even though I’m leaving, I ain’t going nowhere.). En dan is er ook nog ‘Six Feet Apart’, een prachtige social distancing song, die niet alleen de pijn en de moeilijke tijden beschrijft tijdens deze pandemie, maar die ook een sprankeltje hoop bevat: There will be light after dark some day when we aren’t six feet apart.’.

 23 meesterwerkjes, bijna 90 minuten luistergenot! ‘What You See Ain’t Always What You Get (Deluxe Edition)’ is een album dat thuishoort in de collectie van elke liefhebber van country music, ongeacht of je houdt van new american of van traditional country music. Luke Combs is een van de weinige hedendaagse new american country artiesten die erin slagen om een brug te bouwen tussen traditionele en new american country muziek. De belichaming dat dit wel degelijk mogelijk is. Absolute aanrader!

Release – 23 oktober 2020
Platen label – River House Artists LLC / Sony Music Entertainment

Luke Combs – What You See Ain’t Always What You Get (Deluxe Edition)

 

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­