Lee Brice - Hey World

Lee Brice - Hey World

Lee Brice
Hey World

20 november 2020 was weer een mooie hoogdag voor de countrymuziek, want op die dag verschenen niet alleen de nieuwste albums van Collin Raye (recensie eveneens te lezen op newcountry.nl), Garth Brooks en Lady A, maar ook die van Lee Brice, getiteld ‘Hey World’. Alweer zijn vijfde studioplaat in tien jaar tijd. En als je houdt van (en misschien op zoek bent naar) een brok energie en positiviteit, dan ben je aan het juiste adres bij dit feelgood album.

Door Cedric Davids

Het uptempo openingsnummer ‘Atta Boy’ bevat de opwekkende boodschap dat een compliment een van de mooiste geschenken is die je aan iemand kan geven. Daarna is het de beurt aan het energieke ‘One Of Them Girls’, waarin Lee een vrouw, die hij net heeft ontmoet, probeert te doorgronden. En ‘More Beer’, een 100% party drinking song in de stijl van Florida Georgia Line, is een nummer dat ongetwijfeld luidkeels zal worden meegezongen door het publiek in menig (C2C) festivalarena.

De ballads ‘Memory I Don’t Mess With’ en ‘Save The Roses’ zorgen, ondanks een trieste gebeurtenis, toch voor optimisme. Ook al zijn we niet meer bij elkaar, de herinnering aan jou is onuitwisbaar, is het verhaal van de eerste song. En in het tweede nummer is de hoofdpersoon overleden en zingt zijn nabestaanden vanuit de hemel toe dat ze moeten genieten van het leven en er alles uit moeten halen. Een uiterst originele invalshoek om dit lied vanuit het perspectief van de de overledene te zingen. ‘Good Ol’Boys’, een uptempo song in de stijl van Dierks Bentley, is dan weer een ode aan de vriendschap.

Drie odes aan de liefde vinden we ook terug op ‘Hey World’. Zowel op de ballad ‘Don’t Need No Reason’ (‘I don’t need a reason to dance you around this floor, no special occasion to tell you I love you more’) als op het uptempo ‘Soul’ (‘I like your soul, baby!’) is dit het geval. En het semi-uptempo ‘Do Not Disturb’, een song die doet denken aan Thomas Rhett’s repertoire, gaat over de noodzaak om af en toe quality time als stel door te brengen, zonder de kinderen (‘We need some do not disturb time’).

Stichtelijke boodschappen vinden we terug op de volgende twee songs: het uptempo ‘Sons And Daughters’ (denk eerst na voordat je besluit om iemand te kwetsen, want die persoon is ook iemands zoon of dochter) en de filmische ballad ‘Lies’ (de ergste leugens die we vertellen zijn de leugens die we aan onszelf vertellen en die leiden tot onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen).

Het semi-uptempo ‘Country Knows’, met een prachtige hoofdrol voor de pedal steel, is een ronduit schitterende ode aan countrymuziek. Ongetwijfeld mijn favoriete song van het album, aangezien ik mij meer dan 100% kan vereenzelvigen met de tekst: ‘When nobody knows how I feel, country always will / Country knows how I feel, it always has, it always will’. De uptempo countrysoung ‘If You’ is een echte line dancing song met de volgende boodschap: wij zijn wie we zijn en als dat jou niet bevalt, jammer voor jou dan. Op het uptempo ‘I Hope You’re Happy Now’, een duet met Carly Pearce en tevens een Blake Shelton-achtige song, wensen twee ex-geliefden elkaar het beste toe, ook al is hun relatie voorbij. Het slot- en tevens titelnummer is ‘Hey World’, een duet met Blessing Offor. Een ballad met een prangend/brandend actueel onderwerp in deze onzekere tijden. Laat me een tijdje met rust, wereld, want er is momenteel enkel slecht nieuws.

‘Hey World’ van Lee Brice is een 15 nummers tellende en 47 minuten durende positieve inspiratiebron. Een album waar iedereen in deze rare tijden (meer dan) behoefte aan heeft. Lee Brice bewijst zichzelf opnieuw als een uiterst getalenteerde singer-songwriter. Eind juni 2021 staat er een Europese tour met 4 concerten in de UK en 3 concerten in Duitsland gepland. Hopelijk zien Nederlandse concertpromotoren tijdig het licht en kunnen ze de heer Brice overtuigen om ook een concert op Nederlandse bodem toe te voegen aan zijn Europese tour. Absolute aanrader!

 

Release – 20 november 2020
Platen label – Curb Records Inc

Lee Brice - Hey World

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­