Album recensie: Jamie Lynn Spears – The Journey (EP)

4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5

Jamie Lynn Spears – The Journey (EP)

Jamie Lynn Spears – The Journey (EP)  

Release – Mei 2014
Platen label – Self Released: Sweet Jamie Music Inc.

 

Als je de naam Jamie Lynn Spears hoort denk je automatisch aan grote zus Britney. Jamie, het zusje van de grote (semi ontspoorde) Britney. Maar kan Jamie Lynn er ook wat van? Iedereen weet wel dat ze aan de weg naar succes timmerde , maar wat heeft ze nu eigenlijk allemaal al bereikt?

 

Feit is dat ze haar eerste country EP uit heeft. De muziek lijkt op de powersongs van Lambert en Underwood. Is Spears echt omgetuned naar country? Of zag ze een door het grote succes van Lambert en Underwood een gat in de markt?

Het eerste nummer “Shotgun Wedding” klinkt behoorlijk badass voor het poppig ogende meisje. De vraag is of we de over Rednecks en shotguns zingende zangeres wel serieus kunnen nemen.

Maar een ding valt niet te ontkennen, de stem van Spears past wel degelijk bij het nummer. Krachtig en ferm komt ze over. Misschien als je niet wist dat Jamie het zong zou je het nummer meer credits geven. Beetje oneerlijk dat wel. Want aan haar zangkwaliteiten ligt het niet.

Na wat onderzoek blijkt dat Jamie al een flinke acteercarriere achter de rug heeft. Op haar 12de begon ze met acteren bij de zender Nickelodeon. Haar acteerkunsten werden in 2006 met een Nickelodeons Kid’s Choice Award “Best Actress” beloond. Er kwam een eind aan het acteren toen ze op haar 16de zwanger raakte.

In 2010 verhuisde de zangeres naar Nashville om te focussen op haar muzikale carrière. Ze kreeg hulp van ervaren songwriters en volgde een masterclass songwriting. Het resultaat hiervan is haar debuutsingle “How Could I Want More”. Een rustige persoonlijke country ballad welke ze samen met Rivers Ruthfort (Tim McGraw, Brad Paisley en Montgomery Gentry) geschreven heeft. Het bereikte no.29 in de US Country. Geen slechte prestatie. Grappig feitje is dat het nummer in Turkije de toppositie behaalde in de Number One Top 20.

 

De EP bevat 5 verschillende songs, zorgvuldig geselecteerde nummers. Hierbij ontbreekt het ook niet aanonvervalste en onmisbare country twang. De EP is echt geselecteerd om te laten zien wat mevrouw in huis heeft. Een visitekaartje naar de country scene.

 

Jamie Lynn Spears

 

De song “Big Bad World” geeft niet echt een toevoeging aan de EP. Het Britney achtige zoetsappige nummer komt niet echt uit de verf, al begint het best lekker. 

“Mandolin Summer Sun” past veel meer bij het voorkomen van de zangeres. Een vrolijk zomers deuntje wat je lekker snel meeneuriet en stemmingverhogend werkt.  

Al met al, stelt de EP zeker niet teleur. Haar stemgeluid is zo te horen krachtiger, prachtiger en veelzijdiger dan Britney. Het nummer “Shotgun Wedding” klinkt ook een stuk beter na de research waaruit blijkt dat ze het nummer al in 2009 geschreven heeft. Deze dame is serieus op weg naar succes in de country scene. Zelf geeft Jamie aan dat country bij haar past, ze is tenslotte geboren in het zuidelijke McComb, Mississippi.

 

 

Meer recensies...

­