Gone West met debuutalbum Canyons

Release – 12 juni 2020
Platen label – Triple Tigers/Gone West LP1

Gone West debuutalbum Canyons

New country band Gone West is niet mis, de groep bestaat uit Grammy Award winnaar Colbie Caillat en Nelly Joy van voormalig countryduo JaneDear-girls. Songwriter Jason Reeves en Hawaiian Music Award-winnaar Justin Young.

Ze ontmoetten elkaar in 2016 tijdens een tour met Colbie, ter ondersteuning van haar album The Malibu Sessions , hun vriendschap bloeide op in de countryband die in 2018 werd gevormd.

Gone West schittert collectief over de 13-track tellende Canyons, een prachtig debuut vol mooie harmonieën en aangrijpende verhalen die de chemie tussen de oude vrienden weerspiegelen. De meeslepende tekstdichters verwelkomen de luisteraars met open armen in het autobiografische 'Gone West'. Je kunt niet anders dan glimlachen als de geniale openingstonen je oren begroeten, de geest van elke zanger schijnt door terwijl ze de schoonheid vastleggen van de plek die hun collega-bandgenoot naar huis roept en ons van de uitgestrekte oceanen uit Justin zijn geboorteland Hawaï tot de uitgestrekte vlakten brengen van Jason, die opgroeide in Iowa.

Een opmerkelijk element van het project is de duidelijke manier waarop de groep medeleven meedraagt ​​en deze toon zet met "What Could’ve Been". Hun stemmen versmelten met elkaar terwijl ze een stel volgen dat terugkijkt op de eenvoudige manieren waarop ze een relatie konden redden die ooit met liefde was gevuld, de groep vertelt dit verhaal met zachte gratie en krachtige eufonieën die de pijn van spijt vastleggen. 'When to Say Goodbye' volgt, de ballad met zulke delicate poëzie.

 

Gone West

 

De groep sluit het album af met een paar ontnuchterende momenten met "This Time" en "Tides". Geschreven in de nasleep van de tragische schietpartij tijdens het Route 91 Harvest Festival en het overlijden van Tom Petty in 2017, moedigt "This Time" ons aan om de kostbaarheid van tijd te waarderen, hun harmonieën zweven naast de fonkelende melodie en reflecterende woorden .

Gone West sprenkelt magie over Canyons met hun glinsterende harmonieën, oprechte teksten en hoopvol idee dat we allemaal constant evolueren naar wie we moeten zijnn, een universele boodschap die een licht schijnt in de duisternis op een moment dat we het het meest nodig hebben .

Gone West - What Could’ve Been

 

 

 

 

Meer recensies...

­