Album recensie: David Nail - Fighter

david nail fighter

David Nail - Fighter

Release - 15 Juli 2016

Platen label - MCA Nashville

 

 

Onder de vele topreleases deze zomer, waaronder Frankie Ballard, Jake Owen en Dierks Bentley, is het nu de beurt aan David Nail met zijn vierde release. De new countryster, geboren in Missouri, is sinds afgelopen december vader van een tweeling. Met nieuwe inspiratie is David weer de studio ingedoken en komt hij met een wel heel persoonlijk album; 'Figher'.

 

Op 'Fighter' komt de stem van David helemaal tot zijn recht. Wie had gedacht dat de single 'Night's On Fire' de toon zou zetten voor de rest van het album heeft het mis. Er is zoveel diversiteit en puurheid op 'Fighter', waardoor David alles van zichzelf kan laten zien. Van het rauwe liefdeslied 'Fighter', geschreven voor zijn vrouw Catherine Werne, tot het soulvolle 'I Won't Let You Go', wat erg doet denken aan het vroegere werk van David.

 

En dat het een persoonlijk album is merk je wel aan de teksten. 'Old Man's Symphony' is een prachtig harmonieus nummer over zijn vader, die de bandleider was op zijn middelbare school. Daarnaast bevat het nummer vocalen van de Rinehart broers van NEEDTOBREATHE (ook een aanrader; 'Something Beautiful', 'The Heart', 'State I'm In'). Daarnaast is het eerdergenoemde nummer 'Fighter' geschreven voor zijn vrouw Catherine, over de vechter die is. Hoe ze David altijd is blijven steunen, ook tijdens de periode dat David depressief was. Het nummer is erg mooi geschreven en zal herkenbaar zijn voor veel mensen. Deze herkenbaarheid komt vast en zeker ook terug in het nummer 'Babies', waarin David zingt: "Good things come to those who wait... I used to think that's just something people say". Na een moeilijke tijd, waarin David en Catherine tegen vruchteloosheid strijdden, hebben ze een prachtige tweeling gekregen, met dit lied als eerbetoon.

Met een van de mooiste stemmen in de country scene, brengt David niet alleen een heel persoonlijk en puur album, maar ook zijn beste tot nu toe!

 

Official iTunes Bol.com | Amazon Google Play | Facebook Twitter

 

 

Meer recensies...

­