Danny Vera – The New Now

Danny Vera – The New Now

Danny Vera
The New Now

Als er iets positiefs te zeggen valt over deze onzekere tijden, dan is het toch wel dat we momenteel worden overspoeld met prachtige nieuwe muziek. Zo ook de afgelopen week, want op 13 november 2020 verschenen niet alleen de nieuwe platen van het legendarische Shenandoah en van Chris Stapleton, maar kwam ook een artiest van eigen bodem op de proppen met zijn nieuwste album. En ‘The New Now’ van Danny Vera is een pareltje geworden!

Door Cedric Davids

Het is allesbehalve een luchtig tussendoortje te noemen, want Danny schuwt het niet om zwaardere thema’s aan te snijden en diepgang te leggen in zijn songs. Hij neemt ons mee op een overweldigende en ontroerende 13 nummers en 49 minuten durende emotionele rollercoaster. Afscheid, onzekerheid en verdriet komen aan bod in meerdere songs: ‘Hold On To Let Go’, ‘The Weight’, ‘Another Goodbye’, ‘Life Between Shadows’, ‘Black Eyes’, ‘Gold Rush’, ‘Red Moon’, ‘The New Now’ en ‘Tuesday’. Maar gelukkig staan er ook een ode aan nachtdieren (‘That Midnight Thang’) en drie odes aan de liefde op dit album: ‘Spark A Fire’, ‘Outta Love’ en ‘Weak & Weary’.

De warme, melancholische stem van Danny Vera, gecombineerd met de ronduit prachtige orkestratie, zorgen voor meerdere kippenvelmomenten. Heel wat nummers zullen de luisteraar een nostalgisch gevoel bezorgen, niet alleen door de gekozen instrumenten en arrangementen, maar ook omdat ze perfect in het repertoire van grootheden als Chris Isaak (‘The Weight’), The Mavericks (‘Red Moon’, ‘The New Now’), Roy Orbison (‘Another Goodbye’), Elvis Presley (‘Tuesday’) of Willie Nelson (‘Weak & Weary’) zouden passen.

‘The New Now’ is niet alleen qua titel, maar ook qua inhoud, een album dat perfect in deze tijden van het ‘nieuwe normaal’ past: vele donkere, sombere dagen maar toch gloort er een sprankje hoop aan de horizon. Door de filmische muziekarrangementen doet de plaat mij onwillekeurig denken aan ‘Western Stars’ van Bruce Springsteen en ‘Sunday Drive’ van Brett Eldredge. Wat zou het mooi zijn mocht Danny Vera het overwegen om ‘The New Now’ integraal live uit te voeren met een symfonisch orkest en dit misschien, net als Bruce Springsteen, als een muziekfilm/documentaire op te nemen. Wat een ronduit prachtig album heeft hij uitgebracht. Het vakmanschap spat er van af. Danny Vera, een artiest van eigen bodem waar Nederland trots op kan zijn en heel erg moet koesteren! Absolute topplaat!

 

Release – 13 november 2020
Platen label – Excelsior Recordings / Danny Vera

Danny Vera – The New Now

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­