Cam - The Otherside

Cam - The Otherside

Cam
The Otherside

Vijf jaar na Cam’s new country debuutalbum ‘Untamed’ verscheen op 30 oktober 2020 haar tweede new country plaat, getiteld ‘The Otherside’. De verwachtingen waren hooggespannen, zeker gezien het megasucces van de singles ‘Mayday’ en vooral ‘Burning House’ uit het album ‘Untamed’, en het heeft dan ook enige tijd geduurd voordat de opvolger klaar was om te worden gereleased. Maar het eindresultaat is het wachten meer dan waard geweest! ‘The Otherside’ bevat elf nummers waarin relaties in allerlei vormen het centrale thema vormen.

Door Cedric Davids

Op het uptempo openingsnummer ‘Redwood Tree’ haalt de blonde krullenbol herinneringen op bij een tastbaar overblijfsel uit het verleden, de ‘Redwood Tree’ (‘You don’t know what you have when you’re young, but you know what you had when it’s gone’). Het titelnummer ‘The Otherside’ is een uptempo song, aangevuld met dance-invloeden in de stijl van Keith Urban, waarin zelfs een vleugje ‘The Riddle’ van Nik Kershaw/Gigi D’Agostino valt te bespeuren. Dit is een ‘payback song’ waarin de zangeres op haar beurt overspel pleegt om het overspel van haar partner aan hem betaald te zetten, zodat hij nu haar pijn kan voelen. Het uptempo ‘Classic’ vertelt dan weer het verhaal van een onverwoestbare relatie (‘You and I are classic like a big yellow taxi; they don’t make them like this anymore’).

Na de eerste drie uptempo nummers is het de beurt aan twee prachtige ballads. ‘Forgetting You’ is een emotionele kampvuurballad, waarin de zangeres, zelfs na vele jaren en een nieuwe gelukkige relatie te hebben, nog steeds niet helemaal over haar ex heen is (‘I’m still not good at forgetting you when I am alone’). De schitterende filmische ballad (inclusief cello, violen, harp en mandoline) met de toepasselijke titel ‘Like A Movie’ vertelt dan weer het verhaal van een (beginnende) love story. Op het uptempo ‘Changes’ besluit de zangeres dat het tijd is voor verandering en verlaat haar geliefde (‘Thinking nothing’s gonna change until everything changes’).

‘Till There’s Nothing Left’, een song die doet denken aan het recente werk van Taylor Swift, vertelt het verhaal van een one night stand op de achterbank van een auto. Blijven vechten voor jouw relatie, ook al besef je dat ie eigenlijk voorbij is, is dan weer het thema van de klassieke countryballad ‘What Goodbye Means’ (‘I don’t want to let go because I know what goodbye means’).

De reeds een tijdje geleden uitgebrachte hitsingle ‘Diane’ ontbreekt niet op het nieuwe album. In deze song zoekt een minnares contact met de vrouw van een getrouwde man om haar uit te leggen dat ze niet wist dat hij getrouwd was. ‘Happier For You’ vertelt het verhaal van een vrouw die wordt uitgenodigd op het huwelijk van haar ex en het daar heel moeilijk mee heeft, aangezien ze eigenlijk nog steeds op hem verliefd is (‘One day I’ll be happier for you’). Deze ‘foute wedding song’ bevat zelfs kerkklokken en zou evengoed ook door Carrie Underwood gezongen kunnen zijn. Het slotnummer, de stemmige pianoballad ‘Girl Like Me’, bevat de volgende boodschap: Hou eerst van jezelf voordat je van iemand anders kan houden.

‘The Otherside’ is een meer dan waardige opvolger geworden van het album ‘Untamed’. Camaron Marvel Ochs, kortweg Cam, heeft zichzelf en haar fans getrakteerd op een mooi verjaardagscadeau (ze viert haar 36ste verjaardag op 19 november 2020). Met haar mooie countrystem en het typische galopperende tempo in meerdere van haar songs (o.a. ‘What Goodbye Means’, ‘Diane’, ‘Redwood Tree’) heeft de blonde zangeres met ‘The Otherside’ een uitstekende new country plaat gemaakt. Aanrader!

 

Release – 30 oktober 2020
Platen label – RCA Records

Cam - The Otherside

 

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­