Brett Eldredge - Sunday Drive

Brett Eldredge - Sunday Drive

Brett Eldredge
Sunday Drive

Op 10 juli 2020 verscheen ‘Sunday Drive’, het vijfde studioalbum van Brett Eldredge. En wat een sfeervol en stijlvol feelgood album is het geworden!

Door Cedric Davids

Brett neemt ons mee op een filmische roadtrip, doorspekt met ronduit prachtige viool- en blazers-arrangementen, waarbij het thema ‘Liefde’ de hoofdrol speelt in de overgrote meerderheid van de songs. En dan moet je denken aan alle facetten die liefde met zich mee kan brengen.

In het uptempo openingsnummer ‘Where The Heart Is’ bezingt Brett zijn zoektocht naar liefde in een kil geworden wereld. In de ballad ‘The One You Need’ wil hij zijn  geliefde tonen dat hij er voor haar wil zijn, terwijl hij zich in het uptempo ‘Fall For Me’ dan weer afvraagt of de person, waarop hij verliefd is, voor hem zou vallen als zij een vallende ster zou zijn.

‘Magnolia’, een vrolijk uptempo nummer dat net zo goed een Drake White song had kunnen zijn, wordt gedragen door een hammondorgel, piano en banjo en gaat dan weer over een ontluikende liefde bij…(u had het al geraden) een magnoliaboom.

Brett Eldredge staat door zijn warme stemgeluid ook wel bekend als de ‘country crooner’ en ook dit album bevat daar een aantal mooie voorbeelden van. In de meeslepende (Joshua Kadison achtige) ballad ‘Crowd My Mind’ denkt hij voortdurend aan zijn geliefde (‘Not a day goes by you don’t crowd my mind’). ‘Fix A Heart’, voorzien van een prachtig blazers- en hoornsarrangement, gaat over het vinden van de juiste vrouw om een gebroken hart te helen (‘It takes a good woman to fix a heart’). In de ballad ‘When I Die’ geeft hij aan dat, wanneer hij overlijdt, iedereen moet weten dat hij goed heeft geleefd. En in de uptempo feelgood song ‘Good Day’ croont hij zelfs ‘I start my morning with Sinatra’.

De countryballad ‘Then You Do’ gaat over de ups en downs in iemands (liefdes)leven. En het album bevat zelfs een feelgood breakup song: ‘Gabrielle’. Dit nummer brengt de luisteraar terug naar de jaren negentig sound en bevat de volgende boodschap: Wens het beste aan jouw ex ondanks alle vragen die je nog hebt over jouw verbroken relatie. Phil Vassar had het niet beter kunnen verwoorden.

 Het slotnummer ‘Paris Illinois’, eveneens voorzien van een schitterend blazers- en hoornsarrangement, gaat over thuiskomen en dat mag je letterlijk nemen want Paris,Illinois is de geboorteplaats van Brett Ryan Eldredge: ‘Sometimes you gotta lose yourself to make your way back home.’

Absoluut hoogtepunt op dit album is ongetwijfeld het titelnummer ‘Sunday Drive’. Deze prachtig georkestreerde pianoballad beschrijft de wederzijdse liefde tussen ouders en hun kinderen alsook de ‘circle of life’. In de schitterende bijbehorende muziekclip zien we hoe ouders hun kinderen elke zondag meenemen voor een autoritje en eenmaal de kinderen volwassen zijn, nemen zij hun ondertussen bejaarde ouders mee voor een autoritje zodat ze herinneringen kunnen ophalen. Deze song doet je beseffen dat je pas op latere leeftijd de lessen begrijpt die jouw ouders je wilden bijbrengen.

Brett Eldredge neemt ons mee op een adembenemend mooie 44 minuten durende ‘Sunday Drive’ en die had, wat mij betreft, nog wel wat langer mogen duren. Onwillekeurig denk ik bij het beluisteren van deze plaat aan het eveneens filmische album ‘Western Stars’ van Bruce Springsteen en ik vraag me stiekem af of Brett, net als Bruce, van dit album ook geen bioscoopwaardige muziekfilm/documentaire zou kunnen/willen maken. De heer Eldredge heeft ons de afgelopen twee jaar verblijd met twee schitterende optredens tijdens C2C Amsterdam 2019 en, in januari van dit jaar, solo in Paradiso Amsterdam. Maar de honger is nog niet gestild en hopelijk komt hij gauw weer naar Nederland om dit nieuwe meesterwerk integraal en liefst ook met strijkers en blazers live in Nederland uit te voeren. Geen doorsnee countryalbum maar wat een topplaat! Aanrader voor elke muziekliefhebber!

 

Release – 10 juli 2020
Platen label – Atlantic/Warner Music Nashville

Brett Eldredge - Sunday Drive

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­