Barry Gibb - Greenfields: The Gibb Brothers' Songbook (Vol.1)

Barry Gibb - Greenfields: The Gibb Brothers' Songbook (Vol.1)

Barry Gibb
Greenfields: The Gibb Brothers' Songbook (Vol.1)

Op 8 januari 2021 verscheen het album ‘Greenfields: The Gibb Brothers’ Songbook (Vol.1)’ van Barry Gibb. De ondertussen 74-jarige zanger, de laatste overlevende van de drie musicerende broers Barry, Robin en Maurice, ook wel bekend als de legendarische Bee Gees, vatte een tijdje geleden het plan op om een aantal van de grootste Bee Gees klassiekers te overgieten met een ‘countrysausje’. En dit resulteerde in ‘Greenfields’.

Door Cedric Davids

Verwacht bij het beluisteren van deze plaat geen vernieuwende dingen. ‘Greenfields’ is eigenlijk een ‘Greatest Hits’ album dat in een countryduetten/samenwerkingen jasje is gestoken. En mooie samenwerkingen met een aantal van de grootste namen uit de (new) countryscene zijn het zeker geworden.

Zo opent het album met ‘I’ve Gotta Get A Message To You’, een duet van Barry met Mr. Keith Urban. Ook Miranda Lambert (‘Jive Talkin’’), Brandi Carlile (‘Run To Me’), Alison Krauss (‘Too Much Heaven’), Sheryl Crow (‘How Can You Mend A Broken Heart’) en Gillian Welch & David Rawlings (‘Butterfly’) passeren de revue. En dat is tevens het geval voor ‘good old’ Olivia Newton-John, die samen met Barry ‘Rest Your Love On Me’ ten gehore brengt. Een aantal artiesten krijgt zelfs de eer om twee nummers met Mr. Gibb te zingen. Zo brengt Jay Buchanan samen met Barry en Miranda Lambert ‘Jive Talkin’’ opnieuw tot leven en op ‘To Love Somebody’, afgelopen kerstperiode ook in Nederland opnieuw te horen geweest in de Plus kerstcommercial in de versie van Tim Dawn, mag Jay alleen met de grootmeester duetteren. De andere act die op twee nummers op het album is vertegenwoordigd, zijn de dames en heren van Little Big Town. Zij zingen niet alleen ‘Lonely Days’, maar, begeleid op de akoestische gitaar door gitaarvirtuoos Tommy Emmanuel, brengen zij tevens een ronduit schitterende versie van ‘How Deep Is Your Love’. De twee absolute parels op ‘Greenfields’ gaan toevalligerwijs allebei over ‘woorden’: ‘Words Of A Fool’ is een magistraal duet met Jason Isbell en op ‘Words’ slaagt countrygrootheid Dolly Parton er in om de wondermooie klassieker nog een niveau hoger te tillen op de schaal van prachtige kippenvelmomenten.

Zoals reeds eerder vermeld is ‘Greenfields: The Gibb Brothers’ Songbook (Vol.1)’ geen vernieuwende plaat. Wat het wel is? Een mooi nostalgisch album, een ware trip down memory lane. Door de uitmuntende orkestratie blijft de typische Bee Gees sound meer dan overeind op deze plaat en door de samenwerkingen met (new) country artiesten en de toevoeging van een pedal steel op sommige nummers, wordt het album overgoten met een ‘countrysausje’.

 

Release – 8 januari 2021
Platen label – Barry Gibb Entertainments Inc & Capitol Records

 

Barry Gibb - Greenfields: The Gibb Brothers' Songbook (Vol.1)

  

 

 

Koop de Plaat

Meer recensies...

­