Album recensie : Will Hoge - Solo & Live: December 2015

479 10154057153361151 77765989178207742 NWill Hoge - Solo & Live: December 2015 

Will Hoge is een geboren en getogen artiest uit Nashville, Tennessee. Will Hoge groeit snel in bekendheid en kwaliteit van muziek. Hij is al een hele tijd bezig met muziek maken en heeft een indrukwekkende lijst van 9 albums op zijn naam staan. Het begint met zijn eerste album Carousel (2001) gevolgd door BlackBird On A Lonely Wire (2003), The Man Who Killed Love (2006) , Draw the Curtains (2007), The Wreckage (2009) , Number Seven (2011), Modern American Protest Music (2012), Small Town Dreams (2015) en natuurlijk Solo & Live: December 2015 (2016).

Het album Solo & Live: December 2015 is een livealbum opgenomen tijdens optredens van Will Hoge in December 2015. Op het album staat een mix van de beste nummers van Will hoge van verschillende albums. Deze nummers hebben ook steeds een groot deel van de setlist vertegenwoordigd die hij gebruikte tijdens zijn optredens in de USA en Europa. 

 

Op het album is Will Hoge te horen zonder begeleiding van een band. Hij begeleidt zichzelf op gitaar behalve bij het nummer 'When I Can Afford To Loose', bij dit nummer begeleidt hij zichzelf op piano. Hierdoor krijg je de warme, unieke huiskamerconcert sfeer mee die je voelt bij zijn live optredens. Dit is ook waar een live album voor bedoelt is. Voor de nummers 'Times Are Not Changing','I'm Over You', 'Damn Spotlight' en 'Til I Do It Again' verteld hij een klein verhaaltje, wat ook te horen is voor het nummer. 

 

De uitblinkende nummers op het album zijn ook meteen zijn meest bekende nummers, en terecht. 'Little Bitty Dreams', 'Even If It Breaks Your Heart', en 'Middle of america' zijn perfect uitgevoerd met mooi gitaarspel en sterke zang. Ook de 2 nummers, 'Jesus Came To Tennessee' en 'Times Are Not Changing' van het album Modern American Protest music met een sterk verhaal er achter zijn erg leuk om naar te luisteren.

 

Eigenlijk zijn er geen minpunten aan dit livealbum. Het voldoet aan waar een livealbum aan moet voldoen. Goede teksten, goede zangstem, goede begeleiding en je proeft de sfeer. Er is ook een mooie afweging gemaakt tussen rustig en wat meer uptempo, hierdoor kan je zo het hele album uitluisteren zonder dat het begint te vervelen. Ben je een NewCountry fan en houdt je van gitaarmuziek en sterke teksten is dit album zeker aan te raden. We weten inmiddels dat Will Hoge enorm goede nummers kan schrijven en we kijken uit naar zijn 10e album. 

 

 

 

Meer recensies...

­