Album recensie: Turnpike Troubadours - The Turnpike Troubadours

 Turnpike Troubadours - The Turnpike Troubadours

Turnpike Troubadours - The Turnpike Troubadours

Release – 18 September 2015
Platen label – Bossier City Records

 

Er zijn dit jaar al heel wat verschillende soorten countryplaten uitgebracht, maar een gezellige honky tonk-plaat vol toffe feestnummers zat er nog niet bij. Tot nu toe dan, want de Turnpike Troubadours uit Oklahoma weten hem op hun derde langspeler goed te raken. Het album is de opvolger van Diamonds & Gasoline uit 2010 en Goodbye Normal Street uit 2012, maar klinkt ook een stuk steviger en zelfverzekerder dan die voorgangers. De Turnpike Troubadours zijn de laatste jaren duidelijk groter gegroeid.

 

 Official | iTunes | Bol.com | Amazon | Google Play | Facebook | Twitter

 

Dat hoor je aan het soepele samenspel van de band en dat hoor je nog meer aan de zang. Frontman Evan Felker is niet de beste countryzanger aller tijden, maar zijn enthousiasme maakt een hoop goed en past prima bij de nummers. En die nummers worden naarmate de plaat vordert steeds feestelijker. Tracks als The Mercury en Down Here, die aan het begin van het album staan, zijn al behoorlijk sterk. Maar naar het einde toe komt de stemming er nog veel meer in, eigenlijk precies zoals dat bij een goede feestband hoort. Tegen de tijd dat we bij de vrolijke stampers 7 Oaks en Doreen zijn aangeland kan het feest niet meer stuk en moet je wel van steen zijn om niet met de voetjes van de vloer te gaan. Om het even in goed Nederlands te zeggen: de Turnpike Troubadours gaan ontzettend lekker van hupsakee. Heerlijke plaat.

 

 

 [yjsgmedia link="https://www.youtube.com/watch?v=nebDECpbcso" poster="/" width="640" height="360" resp="yes" id="yjsg_media543"]

 

 

Meer recensies...

­