Album recensie: Reba McEntire - Love Somebody

 Reba McEntire album Love Somebody

Reba McEntire - Love Somebody  

Release – 14 April 2015
Platen label – Big Machine Records

 

Je hoeft Reba McEntire natuurlijk helemaal niks meer te vertellen als het om goede country gaat. Ze zit inmiddels al meer den veertig jaar in het vak en scoorde haar eerste hits al toen Garth Brooks nog de baard in de keel moest krijgen. Met 'Love Somebody' brengt ze haar 27e album uit, compilaties en live-opnamen niet meegerekend, en de inmiddels zestigjarige countrydiva is nog lang niet aan haar pensioen toe. De kreet 'Here comes the life of the party!' in het openingsnummer 'Going Out Like That' laat wat dat betreft aan duidelijkheid niets te wensen over.

 

'Love Somebody' heeft voor iedere Reba-fan wel wat in huis. Wie Reba als koningin van de smartlap wil horen (en wie wil dat niet?) moet vooral naar het ontroerende 'Just Like Them Horses' en 'She Got Drunk Last Night' luisteren. En ook bij het overspelduet 'Enough' (met Jennifer Nettles) hou je het gegarandeerd niet droog. Hou je meer van hoopgevende teksten? Dan mag je 'That's When I Knew When', 'Promise Me Love' en het gospelnummer 'Pray for Peace' zeker niet missen. En als je meer een liefhebber bent van de pittige Reba, die haar nietsnut van een ex even goed de waarheid zegt? Dan zijn 'Going Out Like That' en 'Livin' Ain't Killed Me Yet' perfect geschikt voor jou.

 

Maar hoewel Reba hier steeds herkenbaar klinkt, werkt ze op 'Love Somebody' ook met een team mensen dat haar geluid een moderne update heeft gegeven. De productie klinkt steviger en gespierder dan haar oudere werk, en hier en daar hebben scheurende rockgitaren nét iets teveel de overhand. Maar er is genoeg authentieke country om dat goed te maken en ook de nummers zelf, van de hand van onder meer Brandy Clark, Shane McAnaly en Lori McKenna, zijn ruimschoots mooi genoeg om dat kleine bezwaar over het hoofd te zien. Reba is terug en ze mag nog heel lang blijven.

 

 

Meer recensies...

­