Album recensie: Old Dominion - Old Dominion

Old Dominion met het gelijknamige album: Old Dominion

Release – 25 oktober 2019
Platen label – Sony Music Nashville

Door Esmee van der Krogt

Old Dominion, de band die onlangs bij de CMA Awards de award voor Vocal Group of the Year binnensleepte. Ze stonden afgelopen oktober nog in de Melkweg en ze zijn binnenkort ook te zien bij het Country To Country festival in Amsterdam.

Old Dominion is een Amerikaanse countryband welke is opgericht in 2007. De band telt vijf bandleden bestaande uit: Matthew Ramsey, Trevor Rosen, Whit Sellers, Geoff Sprung en Brad Tursi.

Hun muziek wordt gekenmerkt door live instrumenten, country, rock en een hoop popinvloeden, echte new country.

De band leden begonnen als individuele songwriters en hebben onder andere grote hits geschreven voor Dierks Bentley, Luke Bryan, Sam Hunt, Kenny Chesney. De bandleden leerden elkaar kennen in Nashville en besloten om samen een band te vormen en de nummers die ze geschreven hadden samen uit te brengen.  Hun grootste hits ‘’No Such Thing As A Broken Heart’’ en Written In The Sand’’ kregen een platinum certificering. De band heeft in totaal drie albums en drie EP’s uitgebracht. Het album Old Dominion is het derde album en is uitgebracht op 25 oktober 2019.

Het album wat ik onder de loep ga nemen is het gelijknamige album ‘’Old Dominion’’. De grootste hits van dit album zijn ‘’One Man Band’’, ‘’Make It Sweet’’ en ‘’Some People Do’’. De single ‘’One Man Band’’ bereikte de nummer 20 positie in de Billboard Hot 100 en werd daarmee hun hoogste hit notering in de hitlijsten. Het nummer ‘’Some People Do’’ is geschreven in samen met Thomas Rhett en de song laat de kwetsbare kant van de band zien. Frontman Matthew schreef hierover: “It’s a breaking-point kind of song. I think inherently we’re all good people and want to be good people, but no matter who you are, sometimes you hurt the ones you love,”. “It’s about that desire to be the best person you can be for those people.”

Verder bevat het album leuke vlotte nummers zoals ‘’ Never Be Sorry’’,’’ Make It Sweet’’ en American Style’’. Dit album toont een ongelooflijke groei, diepgang en een mooie balans tussen zowel serieuze als leuke liedjes. De productie is gevarieerd en laat zien dat deze band meerdere stijlen kan afleveren. Ze positioneren zichzelf als een van de beste groepen in het new country genre. Dit album is sowieso het luisteren waard. Overigens zijn ze live ook de moeite waard om te bewonderen!

 

Koop deze plaat: Official | Apple Music | Amazon | Google Play | Bol.com | Facebook | Twitter

 

 

 

 

Meer recensies...

­