Album recensie: Old Crow Medicine Show - Remedy

Old Crow Medicine Show Remedy

 

 

Release – Juli 2014
Platen label – ATO Records

 

 

We kunnen er kort of lang over lullen, maar Old Crow Medicine Show is dus gewoon al ruim vijftien jaar zo ongeveer de beste bluegrassgroep ter wereld.

 

Dit van oorsprong uit New York State afkomstige zootje ongeregeld combineert virtuositeit en authenticiteit met een energie die je eerder bij een punkband zou verwachten,

en een talent voor het schrijven van songs die meer diepgang hebben dan je bij een band als deze zou verwachten. Op hun nieuwe plaat Remedy haalt de groep alles uit de kast om dat te bestendigen.

 

Old Crow Medicine Show

 

Na de vier stampende, lekker venijnige feestnummers waarmee de plaat opent, en waarvan vooral Mean Enough World érg sterk is, komt een radicaal ander nummer: Dearly Departed Friend, een afscheidslied dat de harde realiteit van de oorlog veel aanschouwelijker maakt dan welk protestlied ook.

Het zorgt voor een volkomen onverwacht kippenvelmoment, en daar volgen er nog meer van, zoals afsluiter The Warden.

Dit soort momenten onderstrepen de veelzijdigheid van Remedy.

 

Old Crow Medicine Show maakt zijn reputatie als feestband meer dan waar maar de serieuze nummers komen minstens zo hard aan. Ik was al een fan, maar het is altijd mooi om te horen als een band zichzelf naar een hoger niveau tilt. Prachtplaat.

 

 

 

 

26 October staan de heren van de Old Crow Medecine Show in de Paradiso te Amsterdam

 

10256570 784957734871700 6110535837087522078 O

 

 

Meer recensies...

­